Які є шляхи економії коштів у фермерських господарств?

Які є шляхи економії коштів у фермерських господарств?

Цьогоріч невеликим фермерським господарствам повертатимуть 80 % від вартості посадкового матеріалу, а при купівлі сільгосптехніки українського виробника фермерам компенсуватимуть 40 % її вартості. Про це «Нова Доба» дізналася на зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, яка відбулася 27 лютого у Кабінеті міністрів України.

За словами Прем’єра, агропромислові комплекси формують майже 18 % валового внутрішнього продукту (ВВП) України.

– Окремою програмою ми зробили підтримку фермерських господарств. Це – невеликі фермерські господарства, які мають до 500 га землі. Ми даємо їм компенсацію 80 % від вартості посадкового матеріалу. Розраховуємо, що понад 3 тисяч га садів буде створено цьогоріч. Таким чином ми стимулюємо розвиток економіки, машинобудування. Також це нові робочі місця, – зауважує Володимир Гройсман.

Власники ферм та молочно-товарних комплексів отримуватимуть 25 % компенсації вартості будівництва. Крім того, відбулися зміни у системі ветеринарного нагляду – здійснюватимуться профілактичні заходи задля попередження будь-яких надзвичайних ситуацій.

– Ми мали величезне зростання цін на м’ясо – на 50-60 %. По-перше, експортні ціни стали вищими, ніж всередині України. Загалом, системних програм підтримки тваринницького комплексу не було, – говорить Володимир Борисович. – Ми визначили, що 2,5 мільярдів гривень ми направимо на компенсацію вартості будівництва нових фондів. Якщо ви збудували ферму чи молочно-товарний комплекс, то зможете повернути 25 % вартості будівництва від держави. Також направляємо кошти на компенсацію вартості поголів’я. На кожний молочно-товарний комплекс, на корову, яка дає молоко ми виділяємо в рік 1 500 грн. Кожній родині в селі, яка буде вигодовувати теля до року ми за цей рік заплатимо 2 500 гривень.

Прем’єр-міністр також повідомив, що українські фермери матимуть можливість отримати кредити до 3 мільйонів гривень під 1 % (у гривнях) на 3-5 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x