Стало відомо, коли черкаські школярі повернуться на навчання

Стало відомо, коли черкаські школярі повернуться на навчання

Бути чи не бути навчальному процесу в обласному центрі знову вирішувала спеціальна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку утворили при Черкаському міськвиконкомі. Попри те, що ситуація з економією газу, яка власне змусила країну перейти у режим суцільної економії, а школи тимчасово припинити навчальний процес, потроху врегульовується. У черкаських загальноосвітніх школах навчальнння мають поновити вже після березневих свят. Комісія залишила в дії своє попереднє рішення про припинення навчального процесу в черкаських закладах освіти до 7 березня включно. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Голова комісії, заступник міського голови Ігор Волошин заявив, що уважно моніторив ситуацію та відповідно слідкував за рішеннями, які ухвалювали інші українські міста по так званим «газовим канікулам». Він також висловив свою думку щодо доцільності «переформатування» вже прийнятого рішення.

За словами Ігоря Волошина, деякі міста вирішили поновити навчання, а деякі – ні. Наразі Чигирин, Золотоноша та Чорнобай залишили в дії попереднє рішення, тому їхні учні знову підуть до школи 12 березня.

Ігор Володимирович вважає, що вочевидь потрібно мати повагу до всіх учасників навчального процесу — директорів, вчителів, учнів та батьків. Наразі, маємо таке, що «переколотили» батьків по всій країні. Вони на час тимчасових канікул встигли розвести дітей по бабусях-дідусях (по селах тощо). Тому надзвичайно важко тепер зібрати дітей по школах. До того ж, чи є сенс у тому, щоб буквально на два дні «натопити» школи до температури відповідно до санітарних норм.

Звернути увагу на інший фактор, який можна застосувати в цій ситуації, запропонував в.о директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Максим Шадловський. Навчальний процес, на його думку, можна не поновлювати через грип. Хоча, звісно, вводити карантин чи ні, вирішують керівники навчальних закладів.

Між іншим, за даними станом на 2 березня епідпоріг Черкаси не перетнули, проте захворюваність у закладах освіти залишається доволі високою. А саме 20,5 % учнів нині перебуває на лікарняному за станом здоров’я.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ЧМР Олега Стадника, найвища захворюваність на грип групи В спостерігається в Умані та Смілі. Олег Михайлович попередив, що вимушена «міграція» школярів може обернутися погіршенням епідситуації у Черкасах вже після того, як діти повернуться у місто. Загалом, по Україні епідпоріг перетнули 7 областей. На щастя, Черкащина до цього переліку поки не ввійшла. А обласний центр знаходиться на 7-ому місці серед українських міст за рівнем захворюваності на грип.

Врешті, члени комісії одностайно проголосували за те, щоб не поновлювати навчальний процес у Черкасах до 7 березня включно. Далі слідуватимуть святкові та вихідні дні, тож навчальні заклади запрацюють повноцінно з 12 березня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x