Для учасників АТО у Чорнобаївському районі зарезервовано 167 га землі

Для учасників АТО у Чорнобаївському районі зарезервовано 167 га землі

5 березня у приміщенні Чорнобаївської РДА відбулося засідання районного Центру допомоги учасникам АТО. У ньому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко, заступник голови Спілки Максим Кутіщев, начальники відповідних управлінь та служб. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

На початку зборів відбулося засідання комісії з розгляду заяв на виплату грошової компенсації за рахунок державного бюджету для отримання житла воїнам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. За результатами засідання комісія ухвалила призначити Мовчану І.В., учаснику АТО із Чорнобаївського району, грошову компенсацію та проголосувала за направлення зібраного пакету необхідних документів до Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації відповідно до чинного законодавства.

Про стан надання у власність земельних ділянок учасникам АТО розповів начальник відділу Держгеокадастру у Чорнобаївському районі Юрій Петренко. Він зазначив, що з початку року 15 учасників АТО уже звернулися за поновленням документів, по 19 заявах – іде поділ земельних ділянок, тож документів поки не поновили. Загалом же у районі для учасників АТО зараз зарезервовано 167 га землі.

Начальник управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Олександр Юрковський доповів про стан виплат усіх видів грошових допомог учасникам АТО та членам їх сімей на території району та організацію оздоровлення учасників АТО. За його словами, усі виплати АТОвцям проводяться вчасно і в повному обсязі.

За 2017 рік за рахунок коштів державного бюджету було оздоровлено 34 учасники АТО із Чорнобаївського району, з них 33 особи – учасники бойових дій (на суму 207,7 тис. грн.) та 1 інвалід війни (на суму 18,2 тис. грн.). За рахунок коштів районного бюджету у 2017 році був оздоровлений 1 учасник бойових дій (АТО) на суму 6,3 тис. грн.

За напрямом програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)» у Чорнобаївській автомобільній школі ТСО України у 2017 році пройшли навчання за спеціальністю: водій категорії «В» – 11 учасників АТО на суму 58,4 тис. грн., водій категорії «С» – 4 учасники АТО на суму 19,6 тис. грн., водій категорії «Е» – 3 учасники АТО на суму 10,7 тис. грн. Всього провчилось у 2017 році 18 осіб на загальну суму 88,7 тис.грн.

На черзі на оздоровлення на 2018 рік перебуває 53 особи. Однак на сьогодні граничну вартість путівки для учасника АТО ще не встановлено, тому оздоровлення поки що не проводиться. На черзі на професійне навчання перебуває 12 учасників АТО.

Про стан надання допомоги сім’ям учасників АТО Чорнобаївським районним центром соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді доповіла директор Центру Інна Шпак. За її словами, працівники центру протягом 2017 року провели роботу щодо 149 сімей демобілізованих та мобілізованих учасників АТО, на вихованні яких перебуває 96 дітей. Під супроводом Центру перебувало 3 родини.

Про стан забезпечення харчування дітей учасників АТО в навчальних закладах району доповіла начальник відділу освіти РДА Раїса Піддубна. За її словами, у 2017 році безкоштовним харчуванням у дошкільних та навчальних закладах району було забезпечено 214 дітей учасників АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x