У Черкасах покажуть фільм про добровольців

У Черкасах покажуть фільм про добровольців

Міський голова Анатолій Бондаренко сьогодні провів зустріч із громадськими об’єднаннями учасників АТО та рідними загиблих бійців. На ній обговорили заходи, які проводитимуть у Черкасах до Дня українського добровольця 14 березня. Йшлося, зокрема, про тематичні виставки, демонстрацію документального фільму та виховні уроки в школах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

– Цей день надзвичайно важливий в новітній історії України й ми, насамперед, повинні орієнтуватися на те, як його хочуть провести самі добровольці – учасники цієї неоголошеної війни, – прокоментував мер. – У перші ж дні російської агресії на сході тисячі наших співвітчизників йшли на фронт добровольцями, аби боронити нашу незалежність. Ці люди – для всіх нас приклад рішучості та справжньої мужності. Ми ніколи не повинні забувати про це й гідно вшановувати їх.

Так, напередодні, 13 березня в 16.00 в обласному художньому музеї запрацює виставка світлин Олеся Кромпляса під назвою «PROMKA». Її автор відзняв промзону Авдіївки та бійців, які там перебували.

14 березня з 14.00 в холі кінотеатру «Україна» (на другому поверсі) розпочнеться зустріч із бійцями-добровольцями, а ще тут демонструватимуть виставку портретів наших патріотів – загиблих на сході бійців із Черкас та воїнів, які повернулися додому, утім, війна назавжди змінила їхнє життя.

Після цього черкащани переглянуть покажуть документальний фільм «Війна Химер», який був відзнятий Анастасією та Марією Старожицькими.

Це особиста історія про війну, кохання та смерть, зафільмована її безпосередніми учасниками. Прем’єра стрічки відбулася 25 березня минулого року на фестивалі документального кіно з прав людини Docudays UA. У липні 2017-го фільм брав участь у конкурсній програмі європейських документальних фільмів на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі. У серпні 2017 року – у відборі на висування фільму від України на ювілейну 90-ту кінопремію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

У навчальних закладах міста впродовж тижня відбуватимуться зустрічі з АТОвцями з Черкас та тематичні виставки про добровольців на фронті.

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ ЖИТЕЛІВ ЧЕРКАС ВІДЗНАЧИТИ ЦЬОГО ДНЯ ТА ВШАНУВАТИ БІЙЦІВ, ЯКІ ПЕРШИМИ ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ СТАЛИ НА ЗАХИСТ НАШОЇ КРАЇНИ.

Для довідки:
День українського добровольця – відзначається в Україні 14 березня.

Встановлений Верховною Радою України 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x