У Лисянському лісгоспі провели нараду та атестацію лісничих

У Лисянському лісгоспі провели нараду та атестацію лісничих

Днями в ДП «Лисянське лісове господарство» відбулася виїзна нарада-семінар, де були порушені питання, пов’язані з лісозаготівельними роботами – охорона праці на ділянках, натурне оформлення лісосік, раціональне розкряжування деревини та відпуск лісопродукції споживачам. У семінарі взяли участь керівництво лісгоспу, лісничі підприємства та майстри на лісозаготівлях. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Особливо активно протягом семінару обговорювали питання виходу ділових сортиментів на ділянках головного користування, адже саме від умілого розкряжування деревини та правильного визначення сорту кожного сортименту залежить фінансовий стан всього підприємства.

«Такі виїзні наради дають чудову можливість поділитися досвідом зі своїми колегами, почути слушні ідеї, спробувати їх втілити на практиці. Більше того, такі семінари дають змогу кожному поглянути на свою роботу з точки зору досвідченіших колег, зрозуміти, де не допрацьовуєш, зробити висновки, вдосконалитися як спеціаліст», – зазначив по закінченню наради-семінару директор В’ячеслав Шако.

Паралельно було проведено навчання з помічниками лісничих по відбору середніх зразків лісового насіння та веденню лісонасіннєвої роботи у лісництві. У ході навчання розглядали також питання правильного зберігання лісового насіння та захист його від шкідників та хвороб. Актуальним питанням також було розширення асортименту заготівлі лісового насіння та компенсація неврожаїв жолудя дуба звичайного за рахунок інших лісоутворюючих порід.

Завершальним етапом навчальної роботи була атестація помічників лісничих. В ході проведення атестації було наголошено на важливості значення роботи помічників лісничих в лісогосподарській діяльності лісництв: помічники лісничих є керівниками робіт з лісового насінництва, проведення лісокультурних робіт та рубок догляду за лісом, ведення технічної документації. Спільно було обговорено проблемні моменти, пов’язані з охороною лісів від правопорушень, притягнення лісопорушників до відповідальності. Всі спеціалісти, що проходили атестацію, проявили достатній рівень знань з основних лісогосподарських дисциплін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x