Як зберегти красу рук узимку?

Як зберегти красу рук узимку?

Чимало людей потерпають від сухості шкіри рук узимку. Часто це проблема не лише зовнішнього вигляду, але й комфорту. Обвітрена, пересушена шкіра стає чутливою, іноді тріскається, що може супроводжуватися неприємними відчуттями.

Найперше рішення, що спадає на думку – регулярне використання крему. Після кожного миття насухо витирайте руки і відразу наносьте жирний живильний крем. Щоб не забувати про нього, тримайте тюбик просто біля раковини. Але буває й так, що одним кремом проблему не здолати: потрібен комплексний підхід.
Мити руки потрібно тільки теплою або прохолодною водою – гаряча буде додатково сушити шкіру. А всі домашні роботи виконуйте тільки в рукавичках.
Рукавички повинні стати вашим невід’ємним аксесуаром. Обов\’язково надягайте їх перед кожним виходом з дому, навіть якщо руки не мерзнуть. Низькі температури і вітер роблять і без того суху шкіру ще більш вразливою. Під рукавички добре наносити крем, але не просто зволожуючий, а спеціальний захисний. Такі засоби відрізняються більш жирною і поживною текстурою. Зазвичай вони вбираються трохи довше звичайних, але надовго забезпечують відчуття комфорту.

До складу ідеального зимового крему для рук повинні обов\’язково входити рослинні олії. Особливо дієві олії каріте, какао, кокоса, макадамії. Прекрасно, якщо в списку компонентів будуть також вітаміни F, E і A. Вони роблять шкіру м\’якшою, ліквідують лущення і прискорюють відновлення клітин. А бджолиний віск і ланолін допомагають утримувати вологу.

Якщо на кистях з\’явилися тріщини і подразнення, можна вдатися до аптечних препаратів. Добре працюють, наприклад, мазі на основі пантенолу, ліпідів, ланоліну.

Ванночка і пілінг
Суха і ламка кутикула – часта зимова скарга. Тим, хто зіткнувся з такою проблемою, варто на якийсь час відмовитися від обрізного манікюру на користь більш сприятливих способів обробки. Корисними будуть живильні ванночки з маслами і спеціальними лосьйонами. Їх найкраще робити на ніч.

Крім того, варто щодня наносити на шкіру навколо нігтів поживне масло. А раз на тиждень влаштовуйте легкий зволожуючий пілінг. Спеціальні скраби можна знайти в асортименті багатьох «нігтьових» брендів або ж приготувати вдома із олій та цукру чи використаної кави.

І наостанок загальні правила: щоб шкіра рук завжди була ніжною і гладенькою, пийте достатньо води, не сидіть на «голодних» або «знежирених» дієтах, використовуйте зволожувачі повітря в квартирі та офісі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x