Лікуємо нежить у домашніх умовах

Лікуємо нежить у домашніх умовах

Нежить – запалення слизової оболонки носа, що супроводжується закладеністю носа або надмірним виділенням носового слизу. Нежить, насамперед, спричинюють різні мікроби і віруси. Також досить частою причиною появи нежитю є алергічні захворювання, зокрема, контакт із пилом рослин тощо. Досить часто розвитку нежитю сприяє переохолодження, сильна запиленість і загазованість повітря. Учені та медики неодноразово підкреслювали, що уникнути інфекційного нежитю у дітей майже неможливо, тобто імунітет не може спинити виникнення хвороби. Гостре запалення, що часто повторюється, може перейти в хронічний нежить.

Швидко вилікувати нежить майже неможливо, але полегшити своє самопочуття і прискорити одужання допоможе чимало рецептів нетрадиційної медицини.
1) Поріжте цибулю і вдихайте її запах протягом 7–10 хвилин, не забувши закрити очі. Так, цибульний запах багатьом неприємний, але результат просто чудовий (усього 3–4 процедури допоможуть вам вилікуватися). Після такої ароматерапії випийте гарячого чаю з лимоном та медом і лягайте в ліжко.
2) Часте промивання носоглотки солоною водою, що пришвидшить одужання. У 0,5 л злегка теплої і трохи підсоленої води додати чайну ложку настоянки календули або евкаліпта і промити ніс.
3) Влити в емальовану каструлю 1 склянку молока і всипати 1 ст. ложку шавлії. Прикрити блюдцем або кришкою. Закип\’ятити цю суміш на невеликому вогні, дати остигнути і процідити. Пити гарячим перед сном, остерігаючись протягів.
4) 30 г листя лавра потовкти дрібно, залити
0,5 л води і поварити десять хвилин. В отриманому теплому розчині змочити серветку і накласти на перенісся, лоб і ніс. Укрити теплою тканиною. Коли компрес охолоне, змінити серветку. Процедура рекомендується перед сном. Курс – 7 днів.
5) Інгаляції. Немає інгалятора – каструля і вода знайдеться в будь-якому домі. Для інгаляції в домашніх умовах можна взяти: хвою, м’ятне або апельсинове ароматичне масло, сухі квіти ромашки, настоянку календули або меліси. Ароматичні масла і настоянки додаєте в гарячу воду і вдихайте пари протягом 15 хвилин, а якщо у вас хвоя, сухі трави, то заливаєте їх окропом, даєте настоятися протягом 15–20 хвилин і дихайте над каструлею. Тільки будьте обережні, занадто гарячою парою можна обпекти обличчя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x