КП «Cлужба чистоти» долає накопичене сміття і ніяк не здолає

КП «Cлужба чистоти» долає накопичене сміття і ніяк не здолає

Сьогодні на вранішній нараді знову розглядали питання крайньої переповненості сміттєвих майданчиків в Черкасах. Відповідальні особи пояснили, як і чому виникла затримка з вчасним вивезенням ТПВ. Нагадаємо, що ситуацію намагались врегулювати до 8 березня. На той час, тобто на минулому тижні, ситуація дійшла критичної межі. Підвела техніка, яка почала ламатись. Так, із семи наявних у підрядника-компанії «Умвельт», машин, на вивезення непотребу виїздила лише одна. Новий директор «Служби чистоти» Віра Іщенко зауважувала, що замінити підрядника оперативно не вдасться, адже окрім техніки він забезпечує місто ще й 1 000 контейнерів, на придбання яких піде близько 6 млн грн. Між іншим, комунальне підприємство актує випадки невчасного вивезення сміття, щоб потім розрахувати суму претензії, яку мають виставити підряднику. Але й «Служба чистоти» заборгувала підряднику більше мільйона гривень − це сталось через зміни у законодавстві. Ось таке замкнене коло.

Втім, Віра Іщенко запевняє, що на понеділок катастрофічну ситуацію зі сміттям майже виправлено. У Черкасах вже зачистили 170 точок. За словами очильниці «Служби чистоти», у вихідні в місті працювала лише техніка комунального підприємства. Сьогодні ж на різних маршрутах працюють п’ять автомобілів компанії «Умвельт». До кінця тижня підрядник, який проштрафився, обіцяє вивести ще дві машини.
Між іншим, поки вивезли «старе» сміття, встигло накопичитись нове. І тепер необхідно у пришвидшеному темпі надолужувати збій з прибирання сміттєвих майданчиків.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x