У Черкаській музичній школі №1 затопило частину приміщення

У Черкаській музичній школі №1 затопило частину приміщення

Наразі частина приміщення Черкаської музичної школи №1 імені М. В. Лисенка в аварійному стані. Причиною стало танення великої кількості снігу, яке спричинило затоплення від стелі до підлоги. Про інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Директор Черкаської музичної школи №1 ім. М. В. Лисенка Юлія Темченко зауважила, що затоплена частина будівлі у жахливому вигляді. Адже понад 15 років вона перебувала у занедбаному стані. З 2016 року аварійна частина приміщення школи актом прийому-передачі була повністю передана підряднику, який мав би займатися реконструкцією. Проте, як зазначила директор, роботи ведуться дуже повільно та складно.

У Черкаській музичній школі №1 затопило частину приміщення

– Оскільки стіна суміжна, відбулося протікання талого снігу до навчального приміщення. У наслідку були пошкоджені стеля та підлога. Спрацювала пожежна сигналізація, тому приїхала пожежна бригада. Виявили, що залиті датчики пожежної сигналізації, – розповідає директор. – Зараз це все ще висихає. Вода затікає не з даху, а зі сторони першого поверху, тому що там не була розібрана підлога. Дійсно, стан тієї частини будівлі жахливий. Оскільки попередні події були негативними – незаконний викуп цієї будівлі. Власники відрізали її від опалення. Це неприпустима ситуація. Понад 8 років ми судилися, потім два роки оформлювали будівлю на баланс школи. Потім ще довгий час розробляли проект на реконструкцію.

Юлія Сергіївна додала, що кошти для ремонту, які виділяються з міського бюджету вже декілька років поспіль не освоюються, а підрядник не виконує своїх професійних зобов’язань.

– У 2016 році підрядником не було освоєно 756 тисяч гривень, у 2017 році – 605 тисяч гривень. Наприкінці 2017 року відбулося засідання за участі заступника міського голови щодо консервації будівлі. Адже у протоколі зафіксовано, що у цьому випадку підрядник зобов’язаний законсервувати об’єкт. Проте це також не було зроблено. І на об’єкт для контролю та слідкуванням за станом будівлі він взагалі не з’являється. Якби будівля була законсервована, то не було б такої ситуації.

На сьогодні представники підрядника тільки вичистили сніг, що залишався. Проте підписати акт про подію вони відмовляються без обґрунтування мотивів відмови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x