На Уманщині відкрили пам’ятник Славетному Кобзареві

На Уманщині відкрили пам’ятник Славетному Кобзареві

Днями Україна відзначала 204-ту річницю від Дня народження великого українського поета, письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.
Відзначенню Шевченківських днів на Уманщині приурочене і відкриття пам’ятника Великому Кобзареві в селі Рогова, що на Уманщині. Це дійство відбулося завдяки активній підтримці місцевих підприємців. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Урочистий захід розпочався із освячення пам’ятника, яке здійснив священик Павло, та церемонії покладання квітів.
Звертаючись до жителів села, гостей та запрошених, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк наголосила на великому значенні спадщини Шевченка у житті українського народу і подякувала громаді села Рогова за небайдужість, ініціативність та патріотизм, за приклад єдності і високу національну свідомість.

«Відкриття погруддя Великому Кобзарю у нинішній непростій ситуації в Україні є символічною подією. Адже саме зараз постать Шевченка має об’єднати усіх нас заради кращого майбутнього, яке відстоювали і понині відстоюють кров’ю наші патріоти. Цей пам’ятник – це шана нашому Пророку, подяка всім захисникам за самовіддане служіння нашій Батьківщині, це духовна підтримка віри у добре майбутнє», – відмітила у своєму виступі Наталія Миколаївна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x