Майже півмільйона гривень з міського бюджету розподілили між культурними проектами

Майже півмільйона гривень з міського бюджету розподілили між культурними проектами

Сьогодні, 15 березня, голова експертної ради Ігор Коломоєць оголосив переможців з виділення грантів у галузі культури м. Черкаси в 2018 році. За результатами комісії підтримано 19 проектів із поданих на розгляд 36 на загальну суму 490 418грн. (у 2017 році підтримали 15). Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Експертною радою підтримано 5 грантів недоповнювального характеру на суму 98 100,00грн., що складає 20% від загального фінансування Програми на 2018 рік. та 14 грантів доповнювального характеру на суму 392 318,00грн., що складає 80% від загального фінансування Програми на 2018 рік.

Видання книг – 3 гранти: краєзнавча ігрова книга для дітей «Таємниці козацького міста» Олени Железняк (1000 прим.), нотного збірника «Твори для домри у супроводі фортепіано» Світлани Грицаєнко та дитячої казки «Хоробрі серця» Надії Азаматової (1000 прим.)

Мистецький продукт – 3 гранти: зйомка відео кліпу на пісню «Океани» гурту «July8», створення Арт – об’єкту «Просторова витинанка» Галиною Тимошенко та створення документального короткометражного фільму «Династія» присвячений творчості родини Теліженко.

Поїздки для участі у фестивалях – 1 грант: Поїздка на міжнародний фестиваль «Мрії збуваються. Польща. Бельгія. Люксембург» 4 обдаровані дітини соціальних категорій.

Створення культурної події – 12 грантів:

Літературний проект для письменників початківців «Чернетка»,

Молодіжний культурний проект «Гайда»,

Соціально-мистецький проект «Черкаси в кольорі».

Інтелектуальна дитяча музична вистава – казка «Чарівне дзеркальце» за твором Всеволода Нестайка,

конкурс «Че_буктрейлер»,

Цикл культурно-освітніх перфомансів з інтелектуальної власності, міських фестивалів: Всеукраїнський фестиваль народної пісні

«Пісенний оберіг», міський фестиваль «Чудасія на Андрія», патріотично-просвітницький «Народний герой», кінофестивалі «КіноШот» та «Визначні місця Черкас» серед закладів загальної та середньої освіти, театральний фестиваль «Фортуна – фест».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x