На Черкаський книжковий фестиваль очікують близько 50 видавництв

На Черкаський книжковий фестиваль очікують близько 50 видавництв

Цьогоріч Черкаський книжковий фестиваль відбудеться 20−22 квітня. Про родзинки заходу, гостей та інновації розповіли його організатори. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
− Нас продовжує в плані фінансування підтримує місто. Ми шукаємо активно спонсорів, є такі, що відгукуються й обіцяють допомогу. На сьогодні дуже багато зусиль команди йде на популяризацію, розкручування нашого проекту. Ми запустили проект «Спільнокошт», і як кажуть із миру по нитці, найменше нам скидали 10 гривень, а найбільше – 4 тисячі гривень, − розповідає видавець і один із організаторів Юлія Чабаненко.

Допомагають із коштами не лише черкащани, наприклад, одні з перших кошти перерахувала молода сім’я з Полтави.
− Велика вдячність письменникам, видавцям, які виставляють пости у соціальній мережі «Фейсбук» із закликами нас підтримати. Таке зробили Дара Корній, Андрій Любка, − розповідає організатор Людмила Фіть.
Відрадно те, що більшість великих видавництв в Україні погодили свою участь у другому книжковому фестивалі. Цьогоріч родзинкою стане значна кількість дитячих видавництв та видавництв, що займаються арт-буками, крафтовими виданнями й таких назбиралось до десятка. Загалом же очікується понад 50 видавництв.
Особливістю стануть перформанси, до презентацій організатори хочуть підійти з різноманітними цікавинками та креативом. Крім того, під час фестивалю хочуть задіяти культурних діячів нашого міста, зокрема команду КВН, акторів Черкаського драматичного театру та творчі колективи.

На другий книжковий фестиваль до Черкас приїде Оксана Забужко, Дара Корній, переможниця «Книжки року ВВС» Катерина Калитко, Артем Чех, який родом із Черкас, також переможець «Книжки року ВВС», Володимир Лис, Макс Кідрук, Любко Дереш, Артем Полежака, один із найкращих сатиричних поетів-слемерів, Діана Клочко розкаже про ілюстрування Базилевичем «Енеїди», а також про цікаві подружні пари в мистецтві ХХ століття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x