Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

«Сновидіння – це королівська дорога у несвідоме»: казав відомий психолог і невролог Зигмунд Фрейд, так вважають і більшість черкащан. Традиційно третьої п\’ятниці березня весь світ відзначає День сну, який був організований у рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Зазвичай, у цей день міжнародні медичні організації нагадують людям про проблему недосипання та безсоння, а також закликають людство до здорового способу життя. Кореспонденти «Нової Доби» поцікавилися у черкасців про їхні найяскравіші сновидіння та що допомагає їм прокинутися зранку.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Ярослав Нищик, секретар Черкаської міської ради
– Найяскравіший сон… Мабуть, що в дитячому та підлітковому віці уві сні літав. Прекрасне відчуття залишалося навіть після того, як прокидався. За останній час навряд чи щось можу згадати. Віщі сни – немає. А відчуття дежавю буває. Вони пов’язані з буденними речами, коли здається, що ця ситуація була, або коли я пам’ятаю, що мені скажуть у наступний момент. Прокинутися зранку допомагає необхідність вставати. Дуже стимулюють завдання на кожен день. Останнім часом виспатися не вдається, але раніше полюбляв. До останнього часу був совою, а зараз доводиться поєднувати: працювати допізна, а вставати рано.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Ірина Тітовська, ведуча заходів
– Найяскравіший сон – це мій досвід усвідомленого сновидіння. Я серед сну зрозуміла, що я сплю. Я і літала, і до моря переносилася, і спілкувалася з відомими людьми. На жаль віщих снів не буває, зате бувають мотиваційні, після яких крила виростають. А от дежавю звична річ. Дуже часто зі мною це відбувається. Востаннє читала сину книгу перед сном, і у мене було абсолютне відчуття, що це вже зі мною відбувається. Я завжди була совою, проте з народженням дитини все змінилося. Я вже не могла працювати до 2-3 ночі, бо прокидалися ми разом о 6-ій. Щоб прокинутися зранку, зазвичай мені потрібно запланувати день напередодні. Тоді плани і кава підіймають мене з ліжка.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Євгеній Глєбов, громадський діяч, директор громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій», голова Громадської ради при Черкаській ОДА
– У мене було багато цікавих і яскравих снів, але один із ним мені запам’ятався найбільше. Одного разу бачив сон, у якому я був у дуже мальовничому куточку природи. Тихе плесо, бездоганні дерева і дуже, дуже багато яскравих метеликів. Щоразу коли я подорожую, то подумки хочу віднайти це місце. Я таких не пам’ятаю, можливо якісь збіги і відбувались, але це скоріш за все випадковість. Знаєте, таке враження, що у мене щодня дежавю. Коли їду містом і щодня бачу ями на дорогах у тих же місцях, де їх щойно ремонтували. От я і думаю, чи дійсно дорогу ремонтували чи це мені тільки так здалося. За своєю природою я сова, але ритм життя вимагає від мене бути жайворонком. Зазвичай, я прокидаюся у гарному настрої. У цьому мені допомагають поцілунок коханої і вранішня кава.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння


Катерина Коваленко, заступник начальника Управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА

– Для мене сон – це своєрідна перезарядка, після якої можна підкорювати вершини нового дня та просто бути усміхненою. У віщі сни вірю, як у результат роботи підсвідомості, тому і події які відбуваються очікувані. Ранок кожного дня має бути найкращим, адже є запорукою гарного дня та настрою. Сьогодні, кожен мій ранок особливий і я з цього безмежно щаслива. Завжди, хотіла вірити, що я «жайворонок», але як демонструє цінний життєвий досвід – ні, це точно не про мене. Насичений життєвий графік, численні заходи, тренування, робота – і, ти розумієш, що у добі не вистачає годин 5−7, а інколи й більше, тому виникла необхідність чіткого балансування усього у тому числі й сну.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння


Олег Роскопін, директор Другого Черкаського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, лікар – ортопед – травматолог

– Найяскравіших снів не пам\’ятаю. Кошмари не сняться, тому до якості снів претензій не маю. Віщих снів не пам\’ятаю, можливо, тому що я не придаю снам особливого значення. Дежавю, на щастя, не буває. Я – жайворонок. Зранку допомагає прокинутися багаторічна звичка, бо все доросле життя на роботу ходжу на 8 годину. А також собака, який зранку любить зі мною прогулятися.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Юлія Темченко, директор Черкаської музичної школи №1 імені М. В. Лисенка
– У творчих людей сни, як багатосерійні кінофільми – яскраві, подійні та найрізноманітніших відтінків. Я можу бачити те, що вже відбулося, які події трапилися за день, часто бачу уві сні рідних. Таке враження, що інше життя проживаєш уві сні. Віщі сни бувають. Пам’ятаю, що у мене був сон, який практично звершив мою долю на багато років вперед. Проте я намагаюся не «забиватися» на цьому. Якщо в це вразливо вірити, то можна взагалі не робити вчинків у житті, які будуть змінювати твою долю. Забобони я намагаюся відкидати. Дежавю траплялися. Їх не можна помацати. Уві сні ти розумієш, що колись це бачив. Іноді виникає думка, що це з іншого твого життя. Я сова, як і всі музиканти. Прокинутися мені допомагає будильник та відповідальність. У мене робочий день розпочинається вдома – багато дзвінків.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння


Михайло Чередніченко, лікар-уролог

– Найяскравіший сон пов’язаний зі спортивною кар’єрою, те, що було в дитинстві. Віщі сни були. Я у це вірю, інколи читаю інформацію на цю тему. Якийсь вищий розум нами керує і він якось підказує нам. Дежавю – так відразу і не згадаю… Я – жайворонок. Це ще з часів, коли плавав на кораблі. Це закарбувалося у голові. Тепер кожного дня прокидаюся о пів на шосту ранку. Ходжу навшпиньках, адже вся сім’я спить. Я розпочинаю активно робити зарядку, так я заряджаюсь енергією на весь день. На ніч передивляюся соціальні мережі.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Володимир Панченко, заступник директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру
– У снах ми відчуваємо якісь переживання, які не можемо реалізувати у житті, через сон вивільняємо енергію, психологічні проблеми. Найстрашніші сни – ті, які сняться про школу. У цих снах мене весь час викликають до дошки, а я розумію, що не підготувався до уроку. З позитивних – я літав на повітряній кулі. Віщі сни часто бувають. Вони пов’язані з поїздками, стосовно якихось локацій, де я подорожував. Дежавю часто трапляються. Особливо, коли маю публічні виступи, що мені вже ставили це запитання. Найбільше дежавю у мене було у дитинстві. Я їхав на велосипеді й різко вискочив автомобіль і я пригальмовував. І, дійсно, «вискакує» автомобіль і пролітає повз. Прокинутися зранку мені допомагає мотивація. Я – універсал. Проте, мабуть, все ж таки – жайворонок. Мені зранку дуже добре спиться. Можу лягати і ввечері, і пізно вночі, проте, щоб зранку більше поспати.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Галина Тимошенко, народна майстриня
– Так, я сова. Я творча людина й мені часто сняться яскраві сни − ідеї майбутніх робіт та проектів. Їх я потім утілюю в реальність. А зранку мені допомагають прокинутись поцілунок коханого чоловіка і дуже багато кави.

Зазирни у мої сни: відомі черкасці розповіли про свої сновидіння

Олексій Юрін, поет
А я усе літаю уві сні,
І крил нема, а я усе літаю…
Постійно, особливо – навесні,
Над США, Угандою, Китаєм….
Шугав я над хребтами Кордильєр,
Велично і шляхетно, наче кондор,
\”Погляньте вгору, чудо – білий сер!\”
– Кричали діти радісно у Конго.
І думала одна мадмуазель,
Що то за птах французьке небо ріже,
Я їй кричав: «Bonjour! Comment t’appelles?
То я, а не фанера над Парижем!»
Усе змішалось: виміри, літа…
Рясніли джунглі, площі, хмарочоси…
Коли я над тайгою пролітав,
Амурські тигри рявкали: «Нічосі!»
А я все набираю висоту,
Хоча давно дорослий – диво, диво…
Невже насправді досі я росту?
Куди росту – не так вже і важливо!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x