В Умані підбили підсумки паломництва хасидів

В Умані підбили підсумки паломництва хасидів

15 березня міський голова Олександр Цебрій провів засідання робочої групи виконавчого комітету Уманської міської ради щодо оперативного розв’язання питань під час масового перебування в місті брацлавських хасидів. Під час наради, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів міської ради та виконавчих органів, було підбито підсумки паломництва у 2017 році й окреслено головні питання, які потребують вирішення у поточному році. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманського виконкому.

За офіційними даними, у вересні минулого року до міста Умань на святкування Рош-га-Шана прибуло 33 229 брацлавських хасидів, з них: 3 112 дітей та 14 жінок. Прибували паломники з 16 країн світу. Найбільша кількість прочан із Держави Ізраїль – понад 32 тисячі осіб. Як зауважив міський голова Олександр Цебрій, у 2017 році, як і в попередні роки, спостерігалась тенденція до збільшення потоку брацлавських хасидів і в чергове було зафіксовано рекордну кількість паломників.

Зросли і надходження до бюджетів усіх рівнів. За інформацією Уманської ОДПІ, в результаті проведених заходів контролю за повнотою сплати податків юридичними та фізичними особами при здійсненні продажу товарів та надання послуг паломникам у 2017 році, до Зведеного бюджету забезпечено 11,8 млн. грн.(темп росту 133,6 % до відповідного періоду 2016 року), до місцевого бюджету надійшло 6,6 млн. грн.(темп росту 133,2 % до відповідного періоду 2016 року).

Мікрорайон паломництва динамічно розбудовується. Відділом ДАБК протягом минулого року прийнято до експлуатації близько 3500 м2 житлових та нежитлових будівель, призначених для прийому паломників-хасидів. Крім того, забезпечено надходження до міського бюджету коштів пайової участі від зданих в експлуатацію вищевказаних будівель в розмірі 1,36 млн. грн., які призначено для розвитку інженерної інфраструктури.

Позитивним результатом є також вирішення питання містка Коенів, що раніше становив для людей загрозу через невідповідність будівельним нормам. Тепер він побудований відповідно до технічної документації. Крім того, проведено благоустрій прилеглої території.

Разом з позитивними зрушеннями говорили під час наради про проблеми, які потребують вирішення. Одним з головних питань, яке досі залишається невирішеним, є введення в експлуатацію будівлі синагоги, яка може вміщувати одночасно до 5 тисяч осіб.

«Врахувавши усі проблемні питання, вже сьогодні ми починаємо готуватися до прийому паломників цієї осені. Святкування Рош-га-Шана, яке цьогоріч припадає на 9 вересня, повинно пройти на належному рівні. На це будуть спрямовані усі наші зусилля», – зазначив міський голова Олександр Цебрій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x