У Черкасах хочуть створити інноваційний простір для підприємництва

У Черкасах хочуть створити інноваційний простір для підприємництва

Сучасний центр розвитку підприємництва хочуть створити в Черкасах. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, перебуваючи в UNIT.City, що в Києві. Разом із представниками депкорпусу обласної ради він вивчав досвід створення інноваційного парку. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Цей проект ініціював український підприємець, засновник фонду K.Fund Василь Хмельницький. Інноваційний парк UNIT.City надає сучасну інфраструктуру для бізнесу у сфері високих технологій.

– Із командою Василя Хмельницького ми плідно співпрацюємо, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Уже маємо кілька спільно реалізованих проектів. Зокрема, Агенцію регіонального розвитку – проектний офіс для залучення інвестицій, а також Школу малого та середнього підприємництва. Вважаю, що завдання влади – створення умов для розвитку підприємництва. У цьому сенсі досвід UNIT.City, який ми сьогодні вивчаємо, дуже цінний. Це – місто в місті, комплексне середовище для інноваційного розвитку. Усе тут продумано до найменших дрібниць.

Першими резидентами UNIT.City стали Центр розвитку технологічних компаній TCDC і фабрика програмування UNIT Factory – єдиний в Україні навчальний заклад, що працює за стандартами інноваційної французької «Школи 42». Тут є бізнес-кампус, техно-лабораторії, акселератори, освітні центри, коворкінги тощо.

– Під час ознайомлення із UNIT.City виникла ідея створити в Черкасах інноваційний простір для підприємництва, – розповів очільник області Юрій Ткаченко. – Василь Хмельницький із командою готові нам у цьому допомогти, маючи колосальний досвід. Тепер ми напрацюємо дорожню карту, починаючи із пропозицій можливого розташування тощо. Мені приємно, що представники депкорпусу таку ідею теж підтримують. Наша мета – створити таке середовище, де черкащани могли б отримувати якісну бізнес-освіту й робити перші кроки в підприємництві, що стало б своєрідною відправною точкою змін у місті й області.

Нагадаємо, 19 березня стартує спільний проект Черкаської ОДА, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund – перша Школа малого та середнього підприємництва. 30 слухачів, які пройшли жорсткий відбір, матимуть 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Опісля впродовж 3 тижнів вони працюватимуть над бізнес-планами, під час роботи отримуючи консультативну підтримку викладачів Школи. Потому захист проектів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x