Перевіряємо справжність золота

Перевіряємо справжність золота

 Насамперед, на що потрібно звернути увагу при перевірці справжності золота, – спеціальне пробірне клеймо. Візьміть гарну лупу й уважно розгляньте його. Воно має бути чітким і розташовуватися паралельно тій деталі прикраси, на яку нанесено. Цифри, що всередині клейма, також повинні бути ідеально рівними.
 Гарантією достовірності золотої прикраси служить клеймо виробника. Вироби, що мають такий відбиток, украй рідко бувають фальшивими.
 Уважно вивчіть зворотну сторону золотої прикраси. Якщо вона ідеально рівна і гладка, найімовірніше, перед вами високоякісний продукт. Тріщини, щербини і неакуратно вставлені камені повинні вас насторожити.
 Щоб перевірити золото на справжність, візьміть потужний високоякісний магніт. Прикладіть магніт до золота, яке ви хочете перевірити. Якщо воно притягнеться до магніту – це не якісне золото або й зовсім інший метал. Це може бути або низькопробне золото, або перед вами просто позолочений виріб.
 Щоб перевірити пробу золота проведіть ним по необпаленій керамічній плитці. Золотий предмет залишить тонку золотисту лінію. Вироби з інших металів «під золото», якщо ними провести по необпаленій кераміці, залишать або сірий, або чорний сліди.
 Також можна провести кілька ліній на будь-якому темному твердому предметові за допомогою виробу, який хочете перевірити, і кілька ліній золотим предметом. Порівняйте результати: лінії повинні бути золотими.
 Нанесіть на виріб, що перевіряється, крапельку йоду. Зачекайте 3–5 хв. Потім зітріть рідину м’якою тканиною, якщо слідів на прикрасі не залишилося – золото справжнє.
 Виріб, що перевіряється на справжність на 2–3 години слід опустити в ємність із оцтом. Підробка під золото обов’язково почне покриватися шаром окису і, як наслідок, помітно потемніє. Справжній предмет із золота зовні ніяк не зміниться.
 Ювелірний виріб потрібно замотати в м’якушку свіжого житнього хліба. Якщо через 2–3 дні на металі з’являться сліди окислення, він лише схожий на золото.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x