У Черкаському художньому музеї презентують унікальні різьблені яйця

У Черкаському художньому музеї презентують унікальні різьблені яйця

У Черкаському обласному художньому музеї відбулось відкриття персональної виставки майстрині «Різьблення по яєчній шкаралупі» Галини Поліщук. Майстриня володіє новітнім мистецтвом різьблення по яєчній шкаралупі. На сьогодні її колекція різьблянок налічує 50 одиниць. Про це “Нова Доба” дізналася в Черкаській обласній раді.

Народилась Галина Василівна 1955 року в Харкові, зараз проживає у Маньківці Черкаської області. Педагог за фахом, працювала учителем праці, опанувала техніки бісерного ткацтва, вишивки, плетення з рогози й соломи. Але найбільшим захопленням у її житті стало різьблення по яєчній шкаралупі.

Майстрів з художнього різьблення по яєчній шкаралупі у світі мало, а в Україні – одиниці. Цьому мистецтву Галина Поліщук навчилась сама, знайшовши інформацію у всесвітній павутині та взявши кілька консультацій у відомих майстрів – Олександра Волка (Німеччина), Володимира Моторного (Полтава), Костянтина Левченка (Одеса).

Різьблення по шкаралупі потребує спеціального оснащення. Роботи майстрині створені в результаті копіткої праці. Вона експериментувала з різним матеріалом: курячими, качиними, індичими, навіть, з яйцями цесарки, але найбільше вподобала шкаралупу гусячих яєць. Майстриня полюбляє геометричні орнаменти, зображає рослинні і анімалістичні сюжети.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x