У Черкасах на круглому столі розглядали питання захисту житлових та майнових прав дітей

У Черкасах на круглому столі розглядали питання захисту житлових та майнових прав дітей

Службою у справах дітей Черкаської міської ради організований та проведений «круглий стіл» з питання захисту житлових та майнових прав дітей міста. У засіданні взяли участь керівники та представники служби у справах дітей, відділу загально-правових питань департаменту управління справами та юридичного забезпечення, управління з питання державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення,Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України, нотаріуси Черкаського міського нотаріального округу, агентства нерухомості міста Черкаси. Про це “Нова Доба” дізналася в Черкаськй міській раді.

– Законодавство України відзначає, що держава охороняє і захищає права та інтереси дітей під час вчинення правочинів щодо нерухомого майна; неприпустиме зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких правочинів щодо жилих приміщень; органи опіки та піклування здійснюють контроль за дотриманням батьками та особами, які їх замінюють, житлових прав і охоронюваних законом інтересів дітей відповідно до Закону. Але є прогалини в законодавстві, які надають можливість окремим батьками здійснювати відчуження житла, зняття дитини з реєстрації місця проживання, без гарантування дотримання ними житлових прав і інтересів дітей, що суперечить чинному законодавству. Тому наші зусилля спрямовуються на посилення уваги суспільства до проблем захисту житлових та майнових прав дітей, запобіганню бездоглядності сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, забезпечення взаємодії між органами виконавчої влади, правоохоронними та адміністративними органами, причетними до вирішенняпроблем кожної конкретної дитини, – відзначила начальник служби у справах дітей Черкаської міської ради Світлана Шишлюк.

На засіданні відбулася конструктивна розмова, щодо шляхів вирішення питань захисту житлових та майнових прав дітей.

Також відмічено, що службою у справах дітей з метою захисту житлових та майнових прав дітей підготовлено 638 проектів рішень органу опіки та піклування м. Черкаси щодо надання згоди на вчинення батьками дітей правочинів щодо житла право власності чи право користування яким мають діти, 795 дозволів на зміну реєстрації місяця проживання дитини, 128 рішень служби у справах дітей про реєстрацію чи зміну реєстрації місця проживання дитини за відсутності одного із батьків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x