Савківчанку Варвару Чигрин привітали з 95-річчям

Савківчанку Варвару Чигрин привітали з 95-річчям

Днями Чорнобаївський селищний голова Алла Мірошниченко та голова Чорнобаївської районної ради ветеранів Віталій Момот привітали з 95-річчям жительку села Савківка Чорнобаївського району Варвару Чигрин. Алла Олексіївна та Віталій Михайлович відвідали Варвару Антонівну вдома, поздоровили її з ювілеєм, побажали всіляких гараздів та вручили подарунок від селищної ради.

Народилася Варвара на хуторі Гребеники неподалік Савківки у 1923 році в сім’ї заможного селянина. Тільки закінчила Савківську початкову школу, розпочалося розкуркулювання і довелося залишити батьківщину. Родина опинилася на Дніпропетровщині. Там Варка закінчила 9 класів. Та розпочалася війна. В 1942 році повернулися на Гребеники.
По визволенню Савківки 20-річна Варвара разом із подругами-савківчанками Марією Гурин і Марією Лисенко пішла на фронт. Дівчат зарахували в зенітно-кулеметну роту, та війна їх розкидала. Варвара після короткочасних курсів у Дніпропетровську стала водієм-кулеметником на полуторці із кулеметною установкою. Підвозила снаряди, доводилося стріляти. З військами пройшла Україну, Європу, де й зустріла Перемогу. Має багато бойових та ювілейних нагород.

Після війни служила у санбатальйоні, доглядаючи поранених. Повернулася додому, пішла працювати в колгосп в рільничу бригаду. Потім їй запропонували посаду обліковця на фермі колгоспу «Червона Україна», з якої і пішла на заслужений відпочинок (вже з колгоспу «Родина»).
Доля розпорядилася так, що не вдалося створити власну сім’ю, все життя вона допомагала молодшому братові Григорію, який проживав у Білорусії, а тепер з нетерпінням чекає племінника Анатолія.
На жаль, з роками не міцнішає здоров’я, та у всьому ювілярці допомагає сусідка Валентина Кіян, провідують односельці.
Варвара Антонівна Чигирин – ветеран війни і праці − є гордістю Савківки і всієї Чорнобаївської громади.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x