Черкаські ветерани тепло вітали катеринопільський «Оберіг»

Черкаські ветерани тепло вітали катеринопільський «Оберіг»

У середині березня 1944 року територія сучасної Черкаської області була повністю звільнена від гітлерівців. Із ініціативи обласної організації ветеранів України в обласному художньому музеї відбулися збори ветеранського активу Черкас, на яких виступив її голова Володимир Веретільник. Він коротко розповів про бої, що тривали понад сім десятиліть тому на черкаській землі, назвав багато імен тих, хто поліг смертю хоробрих. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.
А потім перед присутніми виступив самодіяльний колектив «Оберіг» з Катеринополя, який подарував черкащанам цілу низку пісень на патріотичну тематику, що органічно вписалися в цей захід. Зокрема, пісні у їхньому виконанні «Батькове серце» та «Материнський рушник» викликали у глядачів особливий трепет, змусили задуматися. Та чи не найбільше був схвильований Олексій Якович Нікітін, котрий цього дня відзначав 92-й рік народження, і якому катеринопільчани подарували своє пісенне привітання. Тому й з’явилися сльози на очах ветерана, бо спокійно слухати проникливі слова було просто неможливо.

Майже кожній пісні, що виконували катеринопільчани, черкаські ветерани підспівували.
Черкащани були здивовані, коли дізналися, що у колективі «Оберіг» зібралися люди, щиро закохані у пісню, які у свій час працювали в різних галузях економіки.
− Ми щиро вдячні учасникам колективу за змістовний концерт, за те, що вони приїхали до нас за понад сотню кілометрів, − сказав Володимир Веретільник після того, як на адресу «Оберегу» відлунали оплески присутніх у залі.
А уродженка Мокрої Калигірки, що на Катеринопільщині, Надія Тимофіївна Панченко, котра живе нині у Черкасах, підкреслила, що приємно вражена майстерністю учасників ансамблю і хотіла б почути їх ще.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x