У Черкасах запрацювала перша Школа МСП

У Черкасах запрацювала перша Школа МСП

Перша Школа малого та середнього підприємництва стартувала в Черкасах 19 березня. Це – спільний проект Черкаської ОДА, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund. Відкрив Школу очільник області Юрій Ткаченко. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Як він наголосив, якісна бізнес-освіта є одним із пріоритетів Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року. До першої Школи МСП зараховано 30 слухачів. Вони пройшли жорсткий відбір. Програма навчання передбачає 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Опісля впродовж 3 тижнів слухачі працюватимуть над бізнес-планами, отримуючи консультативну підтримку викладачів Школи.

– Упродовж кількох років ми хочемо кардинально змінити підприємницьке середовище – створити комфортну «екосистему», в якій будуть започатковуватися нові бізнеси та суттєво зростати вже існуючі, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Для цього потрібні якісна бізнес-освіта й інфраструктура для підтримки підприємництва. Школа МСП якраз вирішує першу проблему. На обласному рівні ми робимо це перші в державі, причому з нашими перевіреними партнерами – Фондом Василя Хмельницького K.Fund. Зі слухачами працюватиме команда професійних викладачів. Приємно, що вже в перші дні ми отримали десятки заявок від охочих навчатися у Школі. Загалом ми розраховуємо, що таких шкіл буде кілька щороку.

Нагадаємо, сучасний центр розвитку підприємництва хочуть створити в Черкасах. На минулому тижні обласний керманич разом із представниками депкорпусу обласної ради вивчали досвід створення інноваційного парку в UNIT.City, що в Києві. Цей проект ініціював український підприємець, засновник фонду K.Fund Василь Хмельницький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x