На Черкащині знову будуть снігопади

На Черкащині знову будуть снігопади

Вже у другій половині дня 20 та вночі 21 березня черговий циклон з Балкан вкотре випробовуватиме нас на міцність. Прогнозується сніг та посилений вітер. Про це «Нова Доба» дізналася в в обласному гідрометцентрі.

За розрахунками, висота снігового покриву в області збільшиться ще на 3-5 см. Починаючи із середи і до суботи денні температури прогнозуються в межах 0..5° морозу, вночі 5..10° морозу.

Втім вже із 23 березня при відсутності опадів і денній температурі 0..+4º розпочнеться процес сніготанення. Талі води ускладнюватимуть та можуть порушувати роботу різних галузей економіки області, а особливо – окремих приватних домоволодінь, ЖКГ, транспорту, тощо. Більш рішучій наступ весни відбудеться із 27 березня.

Загалом з минулої п’ятниці по сьогоднішній ранок на Черкащині випало 17-25 мм опадів, або 2-3 декадних норми у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. А з початку березня лідером по кількості опадів є м. Золотоноша, де вже перевищено місячну норму втричі. При цьому, в Уманському та Звенигородському районах за цей же період випало майже вдвічі менше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x