Що робить черкащан щасливішими?

Що робить черкащан щасливішими?

Цьогоріч 20 березня Україна вже вп’яте святкуватиме День щастя. Тому ми запитали у жителів міста й області чи знають вони про це свято, що робить їх щасливішими та чому, на їхню думку, Україна зайняла 132 місце у світовому рейтингу за рівнем щастя громадян.

Що робить черкащан щасливішими?

Володимир Вовк, 18 років, студент:
− Якщо чесно, не знав про це свято, зате я знаю, що для мене щастя. Це, насамперед, друзі й сім’я, які зможуть підтримати і допомогти. Мене роблять щасливим теплі вечори в колі цих людей і їхні щирі емоції. Тому про те, що щастя можна купити за гроші не може бути й мови. Як на мене, ми повинні дарувати посмішки і радість оточуючум і тоді отримуватимемо це взамін. Стосовно нашої держави, її роблять нещасною більша частина наших політиків, хоч можливо звучить це і банально. В якій країні живуть найщасливіші люди? Не знаю, думаю, що в Канаді непогано живеться, адже там досить високий рівень життя.

Що робить черкащан щасливішими?

Яна Марченко, 28 років, продавчиня:
− Я цікавлюсь новинами в Україні й світі, тому про цей день чула. Це свято я і мої друзі не відзначаємо, хоча б хотіла, щоб воно отримало більшого розголосу. Хіба було б не чудово всім хоч раз на рік забути про всі свої турботи і подарувати близьким трохи позитивних емоцій? Мене щасливою робить відсутність дрібних проблем, оскільки вони пригнічують найбільше. Тому щоб ощасливити людей навколо іноді достатньо і дрібниці – посмішки чи ще чогось. Коли б кожен так щодня робив, то і Україна можливо стала б щасливішою. Я думаю, що найщасливіші люди живуть у Норвегії. Принаймні, мені б хотілося там побувати.

Що робить черкащан щасливішими?

Сергій Чухлеб, 50 років, тренер з рукопашного бою:
− Не чув раніше про це свято. Не думаю, що хтось сьогодні звертає увагу на такі дрібниці, бо в кожного є свої проблеми і справи. Ми живемо в країні, де за буденністю рідко коли задумуєшся про якісь абстрактні речі. Ми можемо хоч щодень дарувати одне одному добро, але поки ситуація в країні не зміниться, то люди не стануть по-справжньому життєрадісні й щасливі. Я не знаю, де живуть найщасливіші люди, але я впевнений, що це якась високорозвинена країна, адже тільки маючи все необхідне можна бути задоволеним.

Що робить черкащан щасливішими?

Юлія Пащенко, 15 років, школярка:
− Про цей день чула, але я до цього свята відношусь скептично. Для мене щастя – знати, що в дорогих мені людей все добре, оскільки саме ці люди роблять мене радісною і усміхненою. Крім цього, для мене важливо, щоб мої елементарні потреби була задоволені. Я вважаю, що щастя за гроші купити не можна, але за допомогою грошей можна покращити умови проживання і потім уже вдосконалювати свій духовних світ. Тому одних лише грошей для щастя мало, але й без них особливо щасливою не будеш. Щодо України в світовому рейтингу, я не експерт в цьому, але можу сказати, що треба підвищувати життєвий рівень громадян і тоді вони будуть позитивнішими. А найщасливіші люди живуть, напевно, в Америці, вона для мене завжди була країно-мрією.

Що робить черкащан щасливішими?

Максим Цюпко, 24 роки, веб-розробник:
− Я не знав про цей день і відповідно ніколи його не святкував. Щастя для мене – це свобода. Адже ти можеш жити добре, коли влаштовуєш своє життя так, як того хочеш ти сам. Мене зокрема щасливим робить право вибору і відчуття незалежності, а також привітні людські відносини. Загалом щастя купити не можна, але є окремі випадки, коли твоє щастя можливе лише при наявності грошей. Це трапляється, наприклад, в таких ситуаціях, коли комусь із твого близького оточення вкрай потрібна фінансова допомога. Стосовно рейтингу, причиною такого результату є безвідповідальність і низький моральний рівень людей. Тому щоб покращити ситуацію, треба працювати над своєю поведінкою і бути якомога ввічливішим.

Що робить черкащан щасливішими?

Оксана Іванюк, 46 років, комірник:
− Уперше чую про таке свято. Для мене щастя – цілком типові жіночі речі: моя сім’я і рідні, адже моменти, проведені з ними, найцінніші. Я гадаю, що щастя купити не можна, але для радісного життя потрібні кошти, щоб знати, що твоя сім’я нічого не потребує і що ти маєш змогу самореалізовуватися. Чому Україна посіла 132 місце? Бо зараз в країні дуже непроста ситуація і вона відбивається на житті кожного з нас. Можливо, щоб підтримати одного, треба менше гніватись на оточуючих і брати участь у різних благодійних заходах – це буде приємно і нам, і тим, кому ми допомагаємо. Найщасливіші люди, напевно, живуть в Данії. Ця країна мені завжди здавалась спокійною і затишною чомусь.

Ганна Половинка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x