Трьох рибалок врятували на Дніпрі

Трьох рибалок врятували на Дніпрі

Вчора, о 17:35 до чергової частини оперативно-координаційного центру Управління звернулися по допомогу троє рибалок. З їх слів, рухаючись на човні, поблизу розважального комплексу «Робінзон», на відстані близько 500 метрів від берега, вони потрапили у льодовий полон. Про це «Нову Добу» інформує прес-служба УДСНС України в Черкаській області.
Як стало відомо, увечері чоловіки вийшли на риболовлю, та, через мороз, з’явилися проблеми із двигуном, і він вийшов з ладу. Моторист намагався полагодити двигун, але дрейфуючий човен кригою почало затирати на тороси. Спроби рибалок вивести човна на веслах успіху не мали. Коли човен остаточно було заблоковано кригою і в ньому з‘явилася вода, чоловіки вирішили звернутися по допомогу до рятувальників.
Одразу після отримання повідомлення, на місце події виїхали фахівці водолазної групи, медики, психологи та інженерна група аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Пошуки потерпілих проводили за допомогою встановленої на березі спеціальної освітлювальної вежі, яку використовували у якості маяка, катера на повітряній подушці «Пегас» та квадрокоптера. Обстеживши прожекторами акваторію, впродовж півгодини рятувальники встановили місцезнаходження рибалок.
Проте ситуацію ускладнювали сильні тороси, за таких умов дістатися до човна рибалок катером на повітряній подушці було неможливо, тому керівник водолазної групи Андрій Власенко, прийняв рішення проводити евакуацію людей вплав через льодове поле та крижані уламки. Узявши із собою ще один гідрокостюм, рятувальник пробив грудьми водну доріжку до човна рибалок, де одягнув його на одного з чоловіків і разом з ним, підтримуючи та страхуючи, подолав крижане поле до катера ДСНС. Рятувальнику довелось зробити шість запливів, аби евакуювати усіх потерпілих із напівзатопленого човна.
О 19:50 потерпілих було доставлено до берега. Від медичної допомоги вони відмовилися.
З початку року на водних об’єктах зареєстровано вже 14 пригод, внаслідок яких 20 осіб врятовано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x