Драбівчани демонстрували свої таланти на огляді-конкурсі

Драбівчани демонстрували свої таланти на огляді-конкурсі

«Українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава». Під таким гаслом 18 березня відбувся огляд-конкурс «Таланти твої Драбівщино», який гостинно приймала талановита Білоусівська земля, де свої вміння продемонстрували аматори сцени Свічківського (завідуюча Голобородько С.С.), Мехедівского (директор Піскун М.С.) та Білоусівських клубних закладів (директор Ткаченко М.І., художній керівник Ткаченко Т. А. та директор Коваль Н. В., художній керівник Касян Т. В.). Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації.

Ні в якій іншій країні дерево народної поезії не дало таких величезних плодів, ніде дух народу не виявився в піснях так жваво й правдиво, як в українців… Справді, народ, який міг співати такі пісні і милуватися ними, не міг стояти на низькому рівні освіти. Любов’ю до України були пронизані виступи хорових колективів Білоусівського СБК №1 та № 2 (керівник Васил Сириця) і Мехедівського СБК (Керівник Михайло Піскун).

Українці дуже багаті, може, найбагатші поміж усіма слов’янами, різнобарвними народними піснями. Автентичні пісні виростають самі, як квіти на полях зелених, і їх така кількість, якою не може похвалитися жоден народ у світі. Старовинні Українські пісні прозвучали у виконанні фольклорних колективів «Горлиця» (керівник Тетяна Касян), Свічківського СК(керівник Світлана Голобородько), Мехедівського СБК та народного аматорського фольклорно-автентичного колективу «Родовід» (керівник Людмила Бондар).

Бурхливими оплесками вдячності глядачі підтримали учасників театру мініатюр Білоусівського СБК №2, які перенесли глядачів на звичайний вокзал і подарували хвилини гарного настрою.

Поезія – це найвеличніша форма, в яку може втілитися людська думка. Авторські рядки прозвучали від Ганни Богуславець та Жанни Батир (Свічківського СК). Поезію Михайла Масла запропонували Аліна Притула та Ніна Юркова (Мехедівського СБК). Музика – це мова душі; це область почуттів і настроїв; це – в звуках виражене життя. Саме в цьому нас в котре запевнили троїсті музики з Мехедівського СБК (керівник Іван Поправка). У світ краси запросили майстри декоративно-ужиткового мистецтва, вироби яких милували око в фойє закладу культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x