Про щастя

До Міжнародного Дня щастя наші журналісти проводили опитування своїх читачів: що для них є щастя і просили назвати найщасливіші моменти свого життя. І всі відповіді дуже різнилися, адже щастя – у кожного своє. Хтось найщасливішим моментом називав одруження і народження дітей, хтось – отримання диплома й першу операцію, хтось – купівлю собаки й коня.
Для мене ж це почуття нині окреслюється в одній короткій фразі, сказаній кимось із мудрих: «Щастя – це можливість у будь-який момент обійняти кохану людину».

Коли ми з Женею лише познайомились, то трохи сумували з того приводу, що ця зустріч не відбулась на кілька років раніше, адже його ніхто не чекав з армії, а мені… не було кого чекати. Цілком можливо, що хтось там згори підслухав наші матеріалізовані в словах думки, і ось, я чекаю уже вісім місяців…
І за цей такий тривалий час я нарешті зрозуміла, що тисячі маленьких побутових дрібниць, які ми навіть не помічаємо щодня, набувають магії щастя саме тоді, коли робиш їх разом – починаючи спільним душем чи прибиранням «за 20 хвилин до того, як прийдуть гості», і закінчуючи пакуванням валіз і приготуванням вечері.

Із таких маленьких спільних «щасливих дрібниць» чомусь найбільше зараз згадується один погожий осінній вихідний, коли ми поїхали до парку годувати качок. Продавчиня в магазинчику довго пропонувала нам хот-доги замість сухарів, наполягаючи на тому, що може їх розігріти. Здалася лише після того, як ми, долаючи приступи сміху, нарешті пояснили, що така їжа качкам навряд чи смакуватиме. Але не до душі їм прийшлися і сухарі. Товсті, і розгодовані такими ж парочками, як і ми, качки поважно підпливали до розмоклого у воді хліба, дивилися на нього, а потім на нас із німим запитанням: «Що за фігню ви нам принесли?»

Ми сміялися без упину, і врешті, вирішили, що через велику кількість хлібо-булочних виробів у раціоні пернатим і так важкувато буде летіти на Південь. А сухарі й нам непогано смакуватимуть у салаті.
Якби той день можна було б поставити в рамочку, я б неодмінно лишила на ній напис: «Це був один з найщасливіших моментів мого життя»…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x