В Умані відбулося засідання круглого столу з питань профілактики туберкульозу

В Умані відбулося засідання круглого столу з питань профілактики туберкульозу

21 березня в приміщенні КЗ «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» відбулось засідання круглого столу з питань профілактики захворювання на туберкульоз, в якому взяли участь керівництво міста, депутати міської ради, медичні та соціальні працівники. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби виконавчого комітету Уманської міської ради.

Заступник міського голови Жанна Лозінська зазначила, що з метою профілактики та лікування захворювання на туберкульоз за кошти міського бюджету проведено ремонт фтизіатричного відділення на суму 923,8 тис.грн. та придбано флюорограф вартістю понад 1,7 млн.грн для КП «Уманська міська лікарня». Також акцентувала увагу, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування, а здоров’я уманчан є найважливішим та пріоритетним питанням для міської влади.

На засіданні проінформовано про епідеміологічну ситуацію в м. Умань і Україні та роботу протитуберкульозного диспансерного відділення, обговорено питання раннього виявлення туберкульозу у дітей і підлітків та профілактики захворювання серед осіб з числа груп ризику: бездомні, звільнені з МПВ й особи із залежностями.

На завершення Жанна Лозінська зауважила, що туберкульоз – не тільки медична, а й соціальна хвороба, та закликала присутніх сприяти об\’єднанню зусиль громади для профілактики захворювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x