Найпопулярніші міфи про шампунь для волосся

Найпопулярніші міфи про шампунь для волосся

Волосся – це не тільки наша візитівка, а й насамперед перший показник здоров’я організму кожного з нас. Аби наше волосся не було ламким та мало блискучий вигляд ми використовуємо різноманітні шампуні та інші косметичні засоби. Ми вирішили розвінчати міфи про шампуні, які ми часто чуємо з екрану телевізора або читаємо в мережі інтернет.

Мити голову щодня дуже шкідливо
Насправді, мити голову можна щодня. Щоправда, для цього необхідно вибирати шампунь з позначкою «для щоденного використання». До складу таких засобів зазвичай входять спеціальні зволожуючі компоненти: силікон, масло ши або пантенол. Жирне волосся можна мити частіше, а ось нормальне краще мити по мірі його забруднення. І ще одне спостереження фахівців: волоссю шкодить не так часте миття, як надмірне використання фену.

Якщо шампунь добре піниться – він якісний
Як зазначають експерти, це не показник хорошого шампуню. Так, багато лікувальних шампунів піняться погано, але водночас вони позитивно впливають на стан нашого волосся. Здатність шампуню пінитися визначається не корисними компонентами для волосся, а поверхнево активними речовинами (ПАР), які якраз і створюють піну.

Аби волосся було здоровим, потрібно міняти шампунь якнайчастіше
Частково – правда. Проте тут все залежить саме від типу волосся. Інколи шампунь дійсно потрібно змінити, тому що тривале застосування одного й того ж засобу може погіршити зовнішній вигляд волосся. У цьому випадку радять купити 2-3 шампуні й час від часу їх чергувати. Лікарі зазначають, що цей принцип працює не завжди: однаковим шампунем можна користуватися протягом багатьох років без шкоди для свого волосся.

Шампунь «2 в 1» діє не гірше, ніж шампунь та кондиціонер
Це – неправда. Шампуні і бальзами зазвичай мають різний рівень кислотності, тому змішувати їх не рекомендують. Фахівці рекомендують все ж застосовувати шампуні та кондиціонери окремо. Відзначимо, що кондиціонери необхідні не тільки для легкого розчісування волосся, вони також нейтралізують лужний вплив шампунів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x