Геннадій Бобов надав допомогу освітньому закладу на Лисянщині

Геннадій Бобов надав допомогу освітньому закладу на Лисянщині

Мальовниче село Почапинці, що в Лисянському районі, живе майбутнім. У селі проживає 85 дітей дошкільного віку, а у вересні цього року в перший клас підуть 13 дітлахів.

Школа в нашому селі має давню та славну історію, що сягає середини ХІХ століття. Адже саме у 1858 році в Почапинцях була відкрита церковнопарафіяльна школа. У 1911 році приміщення школи розширили на кілька класних кімнат – того року у школі навчалось уже кілька груп учнів. У 1921 році в Почапинцях відкрилась початкова трудова школа, в якій навчалось 148 учнів. Трохи згодом була започаткована семирічна школа, а вже в 1938 році до старого приміщення місцевої школи добудували ще дві кімнати. З 1939 року Почапинська школа працювала як середня, на той час у ній навчалось 496 учнів і працювало 18 учителів. У 1958 році школу в Почапинцях було перетворено на середню загальноосвітню трудову політехнічну школу з виробничим навчанням. У 1987 році в селі побудували нове двоповерхове приміщення школи на 306 учнів. Вже в наш час, у 2007 році, заклад було реорганізовано в навчально-виховний комплекс.
Нині в Почапинському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» навчається
122 учні і 32 вихованці відвідують дошкільну установу. У закладі працює 24 педагогічні працівники, серед яких – заслужений тренер України з волейболу, 2 відмінники освіти України, старший учитель, 3 вчителі вищої категорії та 10 учителів I категорії.

Особлива наша гордість – те, що учні нашого закладу є неодноразовими призерами й переможцями районних етапів всеукраїнських олімпіад із усіх базових дисциплін. За два останніх роки ми маємо 19 призерів районних предметних олімпіад, а 4 учні стали учасниками обласного етапу. Волейбольна команда НВК під керівництвом заслуженого тренера України Василя Дмитровича Черниша щорічно є переможцем та призером районних і зональних змагань.
На час відкриття школа була обладнана необхідними засобами для навчального й виховного процесів, проте з роками рівень забезпечення знизився. Безумовно, кожна дитина постійно відчуває турботу й піклування, адже створити щасливий світ дитинства в нашому закладі – це спільна мета вчителів і вихователів. Проте нині фінансове забезпечення нашого закладу перебуває на досить низькому рівні – матеріальна база та приладдя застаріле, мультимедійні засоби, які сьогодні є дуже актуальними в освітньому процесі, також потребують оновлення.

Не стоїть осторонь проблем нашої школи народний депутат України Геннадій Борисович Бобов. Дякуючи йому, ми вже маємо мультимедійний проектор із проекційним екраном та презентером. Зараз педагогічний колектив працює над проблемою матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу майбутніх першокласників. Тож дирекція НВК звернулася до народного депутата
Геннадія Бобова з проханням допомогти придбати сучасний LED-телевізор та ноутбук для майбутнього першого класу. Наш народний обранець вкотре допоміг – у гості завітали представники народного депутата з такими бажаними подарунками.
Адміністрація школи, педагогічний колектив, батьківський комітет та учні щиро дякують Вам, Геннадію Борисовичу, за допомогу, розуміння та підтримку реалізації Положень Нової Української Школи. Саме так вчиняють справжні патріоти свого рідного краю, які не словом, а ділом демонструють свою громадянську позицію. Щиро бажаємо Вам та Вашим рідним здоров’я, сили й наснаги, добробуту, перемог і здобутків, благодаті, миру і злагоди, душевної величі, любові та непохитної віри у краще майбутнє рідної України.

Тамара Іванівна Парисенкова, директор Почапинського НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x