В Умані обстежили за місяць близько 1000 жінок

В Умані обстежили за місяць близько 1000 жінок

Скринінговий центр «Здоров̓я жінки» в Уманській центральній районній лікарні, який розпочав свою роботу з 19 лютого, має вже перші результати роботи. Кількість проведених тут обстежень вже сягає 1000. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.
Зокрема, ультразвукова діагностика – 364 обстеження, відеокольпоскопія – 281 обстеження, мамографія – 261 обстеження. Загалом вже обстежилися півтисячі жінок з Умані, Уманського, Христинівського, Маньківського, Монастирищенського, Жашківського, Тальнівського районів. Також були пацієнтки з ближніх районів Вінничини.
Проект зі створення скринінгових центрів реалізований за рахунок співфінансування державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у співвідношення 50/50, на який з обласного бюджету були виділені кошти в сумі 950 тисяч гривень. Загальна вартість одного проекту складала близько 3 мільйонів гривень.

В Умані обстежили за місяць близько 1000 жінок

Для відкриття скринінгового центру «Здоров̓я жінки» на Уманщині, для співфінансування обласному бюджету були виділені субвенційні кошти з таких районів як Уманський, Жашківський, Христинівський, Монастирищенський, Тальнівський та м. Умань. Виділені кошти були використані на придбання стаціонарного цифрового мамографічного комплексу, стаціонарного УЗД-апарату та кольпоскопу з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням. Ремонтні роботи для облаштування скринінгового центру були проведені коштом місцевого бюджету, на які виділено майже 322 тисячі гривень.
Лікарі, які працюють в скринінговому центрі «Здоров̓я жінки», мають можливість проводити консультацію за допомогою соціальної мережі Skype зі спеціалістами третинного рівня – Черкаським обласним онкологічним центром, що дає змогу отримати зворотній зв̓язок в огляді пацієнток.
Графік роботи скринінгового центру: з понеділка по п’ятницю з 08:30 год. до 15:00 год., обідня перерва з 12:30 год. до 13:00 год. Запис для проведення огляду здійснюється за телефоном. Кожна жінка може скористатися послугами спеціалістів скринінгового центру безкоштовно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x