Жительці Золотоніщини виповнилося 100 років

Жительці Золотоніщини виповнилося 100 років

Довгожителька із села Благодатне, що на Золотоніщині, Марія Еркенова днями відзначила сотий день народження. Привітали ювілярку владці району, інформують у Золотоніській РДА. Про це “Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

Гості вручили довгожительці квіти, грамоту та цінні подарунки. Привітати бабусю прийшов місцевий вокальний колектив «Горлиця» сільського Будинку культури.

Марія Григорівна народилась у багатодітній сім’ї. Початкова школа незакінчена, оскільки рано втратила матір і проживала разом із старшим братом. Працювала в колгоспі КСП «Чапаєвське» різноробочою в ланці. Приймала участь у художній самодіяльності. Працювала завідуючою господарством у дитячому садку в місті Ленінграді, де познайомилася з майбутнім чоловіком-льотчиком.

У 1941 році під час воєнних дій Марія повернулася з донькою Евеліною до с. Чапаєвка. Була учасником Великої Вітчизняної Війни. Працювала санітаркою в Чапаєвській амбулаторії, потім – на будівництві дамби через Дніпро, двірником у дитячому садочку. На сьогоднішній день вона має доньку, 4 онуків, 6 правнуків та 2 праправнуків. Перебуває на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x