Корсунські захисники довкілля звітували про 10-річну діяльність

Корсунські захисники довкілля звітували про 10-річну діяльність

Серед численних громадських організацій на Корсунь-Шевченківщині особливою активністю, а головне – результативністю вирізняється районна організація Всеукраїнської екологічної ліги. На її рахунку чимало помітних корисних справ, спрямованих на поліпшення стану довкілля. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У жителів міста і району давно «болить душа» за долю річки Росі. Колись вона була однією з найчистіших річок України, старожили просто з неї воду пили. Але злочинна діяльність численних підприємств, розташованих по її течії в трьох областях, а також недбальство несвідомих жителів призвели до катастрофічного забруднення води. Не раз у Корсуні-Шевченківському припинялась подача питної води,бо очисні споруди неспроможні були довести її до стандартів якості. І саме екологічні активісти першими били тривогу, привертали увагу до причин забруднення води і шукали винних.

Пам’ятний випадок, коли члени екологічної ліги упередили потрапляння у Рось агрохімікатів, висипаних разом з будівельним сміттям на берег одним з підприємств. Протести проти спорудження у Білій Церкві металургійного підприємства також організовували саме екологічні активісти – і свого таки добилися,смертельне для Росі будівництво не почалося. Так само ефективними були й громадські протести проти передачі у приватну власність Корсунь-Шевченківської та Стеблівської ГЕС.

Важливим напрямком діяльності районної організації ВЕЛ є очищення водних джерел. Одне з них, Квіткове джерело у с. Квітках, впорядковане з ініціативи захисників природи і за їх активної участі, відоме цілющою водою не тільки жителям нашого району. Воно стало і окрасою, і «фішкою» самого села.
Громадська організація цілеспрямовано працює з молоддю. У більшості шкіл району діють осередки юних захисників природи. Екологічна агітбригада міської гімназії виходила переможцем всеукраїнських оглядів- конкурсів. А на базі закритої школи у с. Виграєві створено всеукраїнський центр, у якому оздоровлюються і вчаться бути грамотними користувачами та захисниками природи школярі з усіх регіонів держави.

Про все це йшла мова на урочистостях з нагоди 10-річчя створення районної організації Всеукраїнської екологічної ліги, що відбулися 22 березня. Гостя з Києва, член центрального правління ВЕЛ Олена Пащенко назвала Корсунь-Шевченківську районну організацію однією з найяскравіших зірок ВЕЛ, оскільки «є результати, які можна побачити». Разом з представницею обласної організації Наталією Фоміною вона вручила членські квитки новим членам організації та нагороди найактивнішим захисникам природи.

Чимало похвальних слів почув цього дня засновник і беззмінний керівник районної екологічної організації Олександр Майдаченко. Усі відзначали його принципову громадянську позицію у захисті довкілля і лідерські здібності, уміння об’єднати навколо себе небайдужих людей для творення корисних справ.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x