Профтехосвіта: проблеми, здобутки, перспектива

Профтехосвіта: проблеми, здобутки, перспектива

З 27 по 29 березня на базі Державного навчального закладу «Черкаський професійний автодорожній ліцей» проводиться обласна виставка педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини – 2018». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Упродовж тривалого часу ця важлива складова можливого професійного становлення молоді перебувала в тіні так званих «престижних професій», але ринок ламає стереотипи й сьогодні ситуація змінюється на краще. Втім, заспокоюватися рано. На думку фахівців галузі, на втрачені позиції профтехосвіта повернеться ще не скоро. Однак шлях визначено, і тепер його обирає все більше молодих людей.

Тож, насамперед – з метою популяризації робітничих професій, й триває цей захід. Він справді цікавий та різноплановий. Тут і виставки, й майстер-класи, й семінари-практикуми , й круглі столи та ще чимало корисного у теоретичній та практичній площинах як для абітурієнтів, студентів та їхніх професійних наставників, так і для пересічних відвідувачів.

Аби бути переконливим, варто перелічити лише кілька позицій вже завтрашнього дня від, наприклад, представників швейного профілю. Їх теми такі: цікава геометрія у створенні моделей одягу, нове життя старим речам, використання новітніх клейових матеріалів при пошитті виробів.

У день відкриття обласну виставку «Профтехосвіта Черкащини – 2018» відвідали керівники області. Їхня увага до заходу свідчить про зосередженість на актуальних питаннях галузі та очікуване сприяння у вирішенні.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, захід відбувається у Черкасах за адресою вул. Онопрієнка, 4., де й розташований Черкаський автодорожній професійний ліцей.

Борис Юхно

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x