На Маньківщині обрали найспортивніше село

На Маньківщині обрали найспортивніше село

З метою популяризації та розвитку фізичної культури і спорту, пропаганди і стимулювання здорового способу життя, залучення жителів Маньківського району до постійних занять фізичними вправами 25 березня Маньківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії» гостинно приймав учасників завершального фінального етапу районних змагань «Найспортивніше село 2018». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Маньківської районної ради.

Почесну місію відкриття загальнорайонного спортивного свята було довірено голові оргкомітету змагань, голові районної ради Світлані Лещенко, яка побажала командам успіху та перемог у спортивних баталіях.

Традиційно, відповідно до Положення спортсменам команд потрібно було боротись за першість з шахів та шашок, настільного тенісу, гирьового спорту, дартсу та кегельбану, стрільби з рушниці, спортивної естафети та перетягування канату. Саме останній з названих видів спорту за своїм запалом завжди є найпопулярнішим і найемоційнішим за вболівальницькими пристрастями.

Не став винятком і нинішній фінал силачів. Крок за кроком долаючи шлях до вирішального моменту, гравці невтомно брали участь в уже давно випробуваних на собі конкурсах. Отож, найкращими у змаганнях серед дорослих виявилися учасники команди з Кищенець (Василь Білан), яка перемогла у шашках; команда Дзензелівки (Андрій Кравченко), що виборола першу сходинку у шахах, а також молодчани, які найвправніше проявили себе у настільному тенісі (Юрій Кривошея).

Серед дітей найкращими стали учасники села Вікторівки, ще зуміли прорахувати переможний хід у шашках (Ярослав Олійніченко); команда з Дзензелівки зуміла визначити такий хід у шахах (Іван Самборський). Дитяча збірна з Чорної Кам’янки краще за інших вправлялася з ракеткою та тенісним м’ячем (Безух Владислав).

На першій сходинці опинилася ще й команда с. Іваньки, Мельник Анна здобула перемогу в дартсі. Позаздрити мож­на і влучності сільського голови Дзензелівки Юрію Морозу, який обійшов своїх суперників у кегельбані, а також стрілкам з Доброї, які цілили в свою мішень вдаліше за інших. Свою спритність і швидкість вдало про­демонструвала команда з Вікторівки, яка здобула перемогу у спортивній естафеті (Роман Журба 27,32 сек). Переможньо перетягну­ли канат на свій бік спортсмени з Молодецького. Найшвидше стрибали на скакалці дзензелівчани, а володарями неабиякої фізичної сили, що була продемонстрована під час жиму гирі та підтягувань на перекладині стали учас­ники команди Дзензелівки (Сергій Коваль – гиря 115 разів; Бурсак Роман – підтягування 30 разів).

Такі маленькі перемоги стали основним фундаментом для результатів великого фіналу. Отже, за загальними під­рахунками 7-ме місце в змаганнях районного рівня посіла команда з Чорної Кам’янки, на сходинку попе­реду неї стала команда Кищенець. Їм вже передували спортсмени з Доброї, що в свою чергу поступилася Вікторівці. Бронзу вибороли іванчани, 2-га сходинка закріпилась за Молодецьким, а Найспортивнішим селом — 2018 року поправу вважається село Дзензелівка.

Винагородженням за перше місце для дзензелівчан став приз від Маньківської районної ради у вигляді спортивного інвентаря на суму 9 000 гривень. Таку ж нагороду отримали команди сіл Молодецького та Іваньок, але вже на суму 8 000 і 7 000 гривень відповідно. Крім того кожній команді, які брали участь у фінальних змаганнях додатково було виділено по 1 000 грн.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x