У Черкасах прокуратура вимагає від забудовника сплатити до бюджету 1,2 млн грн

У Черкасах прокуратура вимагає від забудовника сплатити до бюджету 1,2 млн грн

У межах повноважень, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», Черкаською місцевою прокуратурою до господарського суду в інтересах територіальної громади міста пред’явлено позов до замовника будівництва багатоквартирного житлового комплексу в м. Черкаси про стягнення заборгованості за договором, штрафних санкцій та інфляційних збитків на загальну суму 1,2 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася в Прокуратурі Черкаської області.

Так, у ході опрацювання стану дотримання вимог чинного законодавства у бюджетній сфері прокуратурою встановлено факт невиконання суб’єктом господарювання істотних умов договору пайової участі в розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, укладеним з виконавчим комітетом Черкаської міської ради. Замовник будівництва в установлені договором строки не сплачує до місцевого бюджету пайовий внесок на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Черкаси, що негативно впливає на наповнення місцевого бюджету.

Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом, наразі за позовною заявою прокуратури в суді відкрито провадження. Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x