Голові ОТГ з Уманщини, який не подав річну декларацію, повідомили про підозру

Голові ОТГ з Уманщини, який не подав річну декларацію, повідомили про підозру

Досудовим розслідуванням установлено, що голова об’єднаної територіальної громади одного з районів, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», знаючи про обов’язок подання щорічної декларації та маючи для цього всі необхідні умови й технічну можливість, в установленому порядку умисно не подав декларацію за 2016 рік за формою, що визначена Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це «Нова Доба» дізналася в Прокуратурі Черкаської області.

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом умисного неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного та неупередженого процесуального рішення.

Довідково: за вчинення зазначеного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x