На автодорогах Черкащини розпочалися роботи з ямкового ремонту

На автодорогах Черкащини розпочалися роботи з ямкового ремонту

На автомобільних дорогах державного значення Черкаської області, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, розпочалися роботи з ямкового ремонту покриття та ліквідації понаднормової ямковості проїзної частини автодоріг задля усунення руйнувань і деформації, що виникли внаслідок частих опадів та коливання температури повітря в зимовий період (часті переходи через 0˚С) та проїзду перевантаженого транспорту. Наразі роботи виконуються методом просочування. Про це «Нова Доба» дізналася в Прес-службі САД у Черкаській області.

Погодні умови в області цього тижня дозволили підрядникам розпочати роботи на автодорогах М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на найбільш пошкоджених ділянках. За сприятливих погодних умов, філії ДП «Черкаський облавтодор» розпочнуть роботи з ліквідації ямковості і на інших автодорогах державного значення у всіх районах області аби не допустити подальшого руйнування дорожнього покриття. На даний час проводяться роботи із заготівлі асфальтобетонними заводами ДП «Черкаський облавтодор» всього необхідного: пічного палива, бітуму, інертних матеріалів.

Також продовжуються роботи по водовідведенню з автошляхів, з розчищення узбіч, водопропускних труб та приведення в належний стан автопавільйонів та зупинок громадського транспорту.

Роботи з усунення аварійної ямковості триватимуть до настання сприятливих погодних умов, після чого розпочнеться плановий поточний дрібний ремонт (ліквідація різного роду деформацій дорожнього покриття: просідання, колійність, сітки тріщин, ліквідація пучин тощо).

На даний час, враховуючи результати обстеження автошляхів після складного зимового періоду, Службою автодоріг розроблено щомісячні графіки ліквідації ямковості. Остаточну загальну площу руйнування дорожнього покриття після зими та весняної відлиги визначить весняний комісійний огляд автодоріг.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших. Адже на автошляхах працюють люди!

Для довідки: з 1 січня 2018 року автомобільні дороги загального користування місцевого значення перейшли із сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України (у регіоні – Служба автодоріг у Черкаській області) до сфери управління Черкаської облдержадміністрації (на баланс Управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу). Такі зміни відбулися в рамках децентралізації та згідно з розпорядженням КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення».

Після проведеної децентралізації автодоріг загального користування, на балансі Служби автодоріг у Черкаській області залишилися автошляхи загального користування державного значення протяжністю 1770,7 км.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x