Городищенські безробітні навчаються затребуваній професії на селі

Городищенські безробітні навчаються затребуваній професії на селі

У зв’язку з тим, що у Городищенському районному центрі зайнятості значну частину зареєстрованих безробітних становить сільське населення, навчання для нього спрямоване на отримання професій, які затребувані на селі, особливо в період сезонних робіт. Одна з таких професій – це тракторист. За направленням районного центру зайнятості на базі Державного професійно-технічного навчального закладу Черкаського навчального центру Міністерства аграрної політики та продовольства України, наприкінці 2017 року, організовано навчання під замовлення роботодавців для 10 безробітних громадян за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості

«Формування групи для проходження навчання передбачає складний і багатоступеневий процес: проводяться презентації професій, курсів навчання з залученням майстрів виробничого навчання та організовується безпосередньо профвідбір претендентів», – відзначає директор Городищенського районного центру зайнятості Олександр Краснюк.

Під час навчального процесу майстер виробничого навчання закладу Олександр Скрипка розповів слухачам групи про особливості професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», наголосивши, що цей фах є провідним у сільському господарстві, тому й вимоги до якості навчання досить високі. Основними формами організації навчання є теоретичні, практичні, комбіновані заняття і виробниче навчання. На його думку перелічити усі обов’язки тракториста нелегко, оскільки для нього є робота протягом усього року: «Трактор сіє, вносить добрива, жне, викачує воду, прокладає траншеї, корчує дерева, обслуговує ферми і бере безпосередню участь у збиранні різних сільськогосподарських культур. У період посівної робочий день тракториста досить насичений. Тому потрібно враховувати ці всі моменти та свідомо обирати професію», – наголошує Олександр Скрипка.

На цей час навчання продовжується, після успішного завершення навчального процесу всі слухачі будуть працевлаштовані до сільськогосподарських та фермерських підприємств Городищенського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x