Останній день декларування доходів посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування

Нагадуємо, що з 1 січня до 1 квітня зобов’язані подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Вказане передбачено відповідно до Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700-VII «Про запобігання корупції» і таке декларування проводиться щорічно.
Також обов’язок з подання минулорічної декларації стосується осіб, які припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування протягом 2017 року.
Для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису (ЕЦП) та для заповнення декларації – отримати довідку про минулорічні доходи.

Рекомендації від ДФС

1. Отримати відомості про доходи за допомогою Електронного кабінету. Процедура дуже проста і не займає багато часу – близько 30 хвилин. Основна вимога – наявність у запитувача електронного цифрового підпису для фізичної особи. Перегляд відео інструкції головного управління ДФС у Черкаській області «Як отримати довідку про доходи за 2017 рік»: https://www.youtube.com/watch?v=6_WVgQPVqC4

2. Електронний ключ для заповнення декларації можна безкоштовно отримати у пунктах реєстрації АЦСК ІДД ДФС України (в Черкаській області – у м.Черкасах та Звенигородка в приміщеннях відповідних державних податкових інспекцій)

3. Для початку заповнення вказаної декларації необхідно перейти на веб-портал НАЗК та авторизуватись за допомогою особистого ключа ЕЦП (файл Key-6.dat) та ввести актуальну адресу електронної поштової скриньки (бажано використовувати поштові скриньки доменних зон «ua», «net» або «com»).

4. Детальну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації розміщено на веб-сайті НАЗК Роз’яснення для суб’єктів декларування читайте у розділі «Декларування»: https://nazk.gov.ua/rozyasnennya-dlya-subyektiv-deklaruvannya

5. Яка відповідальність суб’єктів декларування, читайте тут: https://nazk.gov.ua/vidpovidalnist-0

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x