Громадська організація для дітей-інвалідів з аутизмом потребує допомоги

Громадська організація для дітей-інвалідів з аутизмом потребує допомоги

Громадська неприбуткова організація для дітей-інвалідів з аутизмом та іншими психоневрологічними порушенням «Ми просто інші» просить небайдужих звернути увагу на діяльність їхньої організації та проблеми, які нині виникають у роботі організації.

– Функціонуємо із 2015 року. Робота нашої організації спрямована на розвиток системи допомоги дітям з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями, сприяння їх соціалізації, інтеграції та адаптації в суспільстві. Це недержавна, некомерційна організація, яка працює завдяки підтримці міської та обласної влади, грантодавців та благодійності. Організували її завдяки зусиллям батьків таких дітей, – розповідає голова ГО «Ми просто інші» Л. А. Мінакова. – На березень 2018 року маємо таких основних працівників організації, як два вихователі, логопед і практичний психолог.

Як наголошують в організації, фахівці займаються із групою денного догляду для дітей із вказаними вадами розвитку, яку відвідують почергово 8-10 осіб. Усього в ГО зареєстровано 33 вихованці віком від 8 до 18 років. Протягом дня з ними працюють 2 вихователі, психолог, логопед-дефектолог. Група денного догляду працює з 9:00 до 16:30, п\’ять днів на тиждень. Департаментом освіти та гуманітарної політики ЧМР нашій організації було надано в оренду приміщення площею 101,7 м2 за адресою; м.Черкаси, вул.Максима Залізняка 93/1- це група дитячого садочка. Так у цьому приміщенні з 1-го вересня 2015 року працює група денного догляду.

Також діяльність організації передбачає:
– проведення індивідуальних занять для дітей з фахівцями (психологом, логопедом);
– проведення групових занять (по підгрупах) з психологом, соціальним педагогом;
– психологічне консультування (у тому числі кризове консультування) родин, які виховують дітей
з вадами розвитку, профілактика емоційного вигорання батьків;
– організацію та проведення семінарів для вагітних і батьків новонароджених дітей з метою
розповсюдження інформації про ранню діагностику аутизму, важливість своєчасної, ранньої
корекційної роботи з такими дітьми (на базі пологових будинків м. Черкаси);
– розповсюдження інформації по м. Черкаси та районах області з питань психолого-педагогічних
методів корекції та інтеграції особливих дітей в суспільство (з відвідуванням нашими фахівцями
районних психолого-медико-педагогічних консультацій, центрів соціальної допомоги, співпраця
з міським та районними відділами освіти); п
– проведення семінарів та тренінгів із залученням ведучих фахівців;
– проведення щоденних консультацій фахівцями нашої організації для батьків вихованців;
– проведення свят та організація дозвілля для вихованців;
– підвищення кваліфікації спеціалістів організації (у м. Київ, благодійна організація «Школа –Сходинки»).

Однак за результатами сесії Черкаської міської ради від 13.03.2018 р. депутати ухвалили рішення про фінансування головного розпорядника коштів (Департаменту соціальної політики) для ГО «Ми просто інші» на 90841,20грн з 01.04.2018 р. Це з розрахунку заробітної плати для фахівців організації на місяць з підвищенням (за роботу з дітьми з вадами розвитку) та доплатою (за вислугу років) означає, що сума становитиме 23375,09 гривень, і її вистачить лише 4 місяці.

– Проте, Департамент соціальної політики погоджується здійснювати оплату праці фахівцям нашої організації лише в розмірі мінімальної заробітної плати, тобто 3723,00 грн, а з урахуванням ЄСВ це становитиме 4542,06 грн. Різниця в оплаті заробітної плати на місяць для фахівців організації становитиме – 5206,85 грн, – зауважують в громадській організації. – Зважаючи на те, що робота з дітьми з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями не з легких, працювати з таким контингентом дітей можуть тільки педагоги з досвідом. Організація не хоче втратити сертифікованих спеціалістів, що мають досвід роботи з дітьми вказаної категорії. Сподіваємося на розуміння нашої проблеми й посильну допомогу від тих, кому не байдужа наша робота.

Охочим допомогти звертатися за номером тел. 0472-38-28-47; 068-784-82-31

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x