На 40 % більше туристів відвідали Черкащину торік

На 40 % більше туристів відвідали Черкащину торік

Торік на Черкащині стартував процес об’єднання туристичного бізнесу в Асоціацію Гостинності Черкащини. За результатами роботи туроператорів Черкащини в Асоціації, на загал представили 12 нових туристичних маршрутів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Понад 1,1 млн осіб ознайомилися з туристичними родзинками області, говорить директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік. Спільно з компанією Google Україна реалізовано проект «Цифрове перетворення Черкаської області» розроблено 3D тури і сайт «Мандруй Черкащиною». Крім того, нині користувачі смартфонів мають нагоду протестувати мобільний додаток, який у перспективі буде містити інформацію про всю область.

Попри вже проведену масштабну роботу, зупинятися на досягнутому в області не планують. Нині фахівці працюють над новою програмою розвитку туристичної галузі в області, говорить Роман Карманнік.

– Цього року ми запропонуємо нову програму розвитку туризму області, розробку якої завершуємо спільно із агенцією регіонального розвитку, – каже посадовець. – Важливо використовувати у цьому напрямку усі можливості, які нам доступні. Зокрема, секторальну підтримку Європейського союзу. Це – новий ресурс для реалізації проектів регіонального розвитку і Черкаська область бере участь у цьому процесі.

Нині за підтримки ЄС в області втілюватимуть два туристичних проекти вартістю близько 20 млн грн. Зокрема, на Уманщині та у Кам’янській ОТГ. Втім, наголосив посадовець, порівняно з іншими областями, ця активність була не достатньою. Та ж Львіська область подала в п’ять разів більше проектів і зуміла оримати в 2,5 рази більше фінансування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x