На водоймах Черкащини розпочався нерест

На водоймах Черкащини розпочався нерест

Уже з 1 квітня на водоймах області розпочався нерест. Працівники контролюючих органів спільно з громадськими активістами розробили відповідні плани-графіки роботи. Наразі відпрацьовують організаційні питання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської районної ради.

Скоординував їхні подальші дії перший заступник очільника області Віталій Коваль у ході наради в ОДА. Сюди прибули фахівці Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Управління екології та природних ресурсів ОДА, Управління Держагентства рибного господарства України в області, Головного управління Національної поліції, представники громадських організацій, зокрема ГО “Автомайдан-Черкаси”, ГО “Воїни АТО Черкащини”, ЦК “Азов”- Черкаси”, ГС “Агенція підтримки підприємництва та інвестицій” та ін. Усі вони мобілізують зусилля для протидії незаконному вилову риби.

Віталій Коваль ознайомив присутніх із основними завданнями, передбаченими розпорядженням голови обласної адміністрації – в межах оголошеного двомісячника охорони та відтворення водних біоресурсів в області.

– Контролюючі органи разом із громадськими організаціями згідно з визначеними термінами здійснюватимуть оперативні рейдові перевірки на річках та водоймах області, – говорить Віталій Коваль. – Відповідні служби в межах своєї компетенції перевірятимуть й дотримання правил торгівлі, продажу та скупки риби, пильнуючи при цьому місця її можливої реалізації. Маємо з повною відповідальністю поставитись до цієї роботи, аби уникнути прикрих випадків браконьєрства.

Під час наради обговорили питання захисту заповідних зон Черкащини, наукового вилову риби, встановлених термінів рейдових перевірок на Кременчуцькому водосховищі та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x