У Черкасах почали збирати небезпечні відходи

У Черкасах почали збирати небезпечні відходи

Відсьогодні, 4 квітня, в Черкасах розпочали роботу «мобільні» пункти для збору відпрацьованих батарейок і люмінесцентних ламп від населення. Працюватимуть вони, згідно із затвердженим графіком, до жовтня. Далі все зібране зберігатиме та утилізуватиме ліцензоване підприємство. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Сьогодні на такі відходи від населення чекатимуть біля будівлі Черкаської міської ради (вул. Б. Вишневецького, 36) до 19.00 (із 12.00 до 16.00 – перерва). Як розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу ЧМР Володимир Гусаченко, таку соціально-екологічна акцію в обласному центрі започаткували ще в 2012-ому.

– Тоді ми стали першим містом в Україні, в якому запровадили подібну акцію. Доти дуже мало людей здавали батарейки чи лампи. Адже їх приймали тільки на спеціалізованих фірмах, які займаються утилізацією та збором небезпечних відходів, та платно, – говорить він. – Утім, ми просимо населення не викидати їх у контейнери зі звичайним побутовим сміттям, аби вони не потрапляли на полігон та не забруднювати навколишнє середовище.

За його словами, нині в Черкасах облаштували кілька стаціонарних пунктів для збору таких відходів.

Один із них встановлений поруч із будівлею Черкаської міської ради (вулиця Байди Вишневецького, 36), інші два – в Черкаському палаці молоді (вулиця Сумгаїтська, 12) та в приміщенні адміністративної будівлі на бульварі Шевченка, 307.

Утилізуватиме й зберігатиме все зібране під час акції спеціалізоване підприємство «ОЛЕСТАС ЕКО». За словами еколога цього товариства Станіслава Чуприни, люмінесцентні лампи для цього подрібнюють та знешкоджують їх небезпечні складові.

– У рік ми утилізуємо близько 200-250 тисяч ламп, – розповів він. – Натомість батарейки ми збираємо й зберігаємо на нашому складі.

Наступного разу «пересувний» пункт для збору небезпечних відходів працюватиме вже 14 квітня на паркувальному майданчику біля «Гранд Маркету» (вул. Гагаріна, 55/1). Тоді відходи прийматимуть із 11.00 до 16.00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x