На Черкащині завершили навчання 37 бійців ДОЗОРу

На Черкащині завершили навчання 37 бійців ДОЗОРу

Перший цьогорічний випуск військовослужбовців нової формації прикордонного відомства вчора відбувся у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота. Прикордонники виявили бажання випробувати свої сили під час курсу виживання та пройти посилений військовий вишкіл. Про це «Нова Доба» дізналася в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Невдовзі всі бійці, що успішно склали іспити, поповнять ряди бійців 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України, як у Києві, так і в нещодавно створених регіональних підрозділах спеціальних дій.

Всього 85 бійців з Східного, Північного, Західного, Азово-Чорноморського, Південного регіональних управлінь та ОКПП «Київ» попередньо подали заявки для участі у курсі. Закінчили комплекс випробувань, що тривали з 14 березня до 4 квітня, лише 37 військовослужбовців. Решта, з причин недостатньої фізичної та психологічної готовності, не дійшли до «фінішу».

Варто відмітити, що бійці проходили випробування в умовах значних коливань температур (від – 15` С до + 10` С), що значно підсилювало ефект стресо-фізичних навантажень. Зокрема, саме марш на 50 кілометрів відбувався при температурі – 15` С, місцями по коліна в снігу.

Вручити сертифікати про успішне проходження курсу та для привітального слова прибув директор Департаменту охорони державного кордону АДПСУ полковник Юрій Гресько. Він зазначив: «ДОЗОР – орган охорони державного кордону нової формації, бійці якого мають найвищий рівень всебічної готовності до виконання важких і специфічних завдань. Лише фізично витривалі і психологічно стійкі військовослужбовці можуть претендувати на службу цьому підрозділі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x