Держгеокадастр області передав землю двом ОТГ на Черкащині

Держгеокадастр області передав землю двом ОТГ на Черкащині

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області сьогодні передало землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність першим двом ОТГ: Єрківській і Кам’янській. Для підписання й отримання відповідних документів до Головного управління Держгеокадастру приїхали заступник голови Єрківської ОТГ Олександр Комаренко й голова Кам’янської ОТГ Володимир Тірон. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.
Згідно з актом прийому-передачі Кам’янська об’єднана територіальна громада розпоряджатиметься землею загальною площею 1176,6833 га, що розташована в адмінмежах міста Кам’янки й сіл Тимошівки та Юрчихи. Єрківській ОТГ, в яку входить селище Єрки й села Залізнячка й Радчиха, передано 633,2892 га сільгоспземель державної власності. Право власності на земельні ділянки ОТГ набудуть із часу державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
Довідково:
Передача земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) відбувається відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».

Для організації ефективної співпраці з усіма об’єднаними територіальними громадами землевпорядна служба Черкаської області підписала меморандум, у якому узгоджено всі кроки виконання цих робіт. Передача земель відбувається згідно з планом-графіком, що розміщений на сайті Держгеокадастру:

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x