У Верховній Раді зареєстровано основоположний законопроект щодо державної політики сільського розвитку

У Верховній Раді зареєстровано основоположний законопроект щодо державної політики сільського розвитку

Зареєстрований документ встановлює ключові засади та стимули в секторі сільського господарства. Це нова комплексна візія розвитку державної аграрної політики, що враховує інтереси товаровиробників. Документ спрямовано на сталий розвиток сільських територій та підвищення рівня життя сільського населення.

Законопроектом пропонується розробка Плану заходів із реалізації основних засад розвитку державної аграрної політики та політики сільського розвитку, а також встановлюються додаткові гарантії захисту прав землекористувачів від рейдерських захоплень. Крім того, усуваються законодавчі перешкоди для розвитку сімейних фермерських господарств.

«Цей документ має стати потужним стимулом для розвитку агропромислового комплексу та сільських територій. Увага приділена насамперед продовольчій безпеці держави, стимулюванню розвитку малих виробників сільськогосподарської продукції та створенню сприятливих умов для розвитку аграрних кластерів. Крім того, значна кількість норм спрямована на поліпшення рівня життя в сільській місцевості. Законопроектом, наприклад, встановлюється пільговий тариф на сплату житлово-комунальних послуг, а також надається державна підтримка для розвитку комунального господарства та індивідуального житлового будівництва на селі, розвитку освіти й медицини. Була закладена норма щодо мінімального фінансування державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку. Вона має бути не меншою 5 відсотків видатків бюджету», – говорить один із авторів законопроекту, народний депутат Геннадій Борисович Бобов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x