З квітня 2018 року пенсіонери, які працюють, отримають перерахунки

З квітня 2018 року пенсіонери, які працюють, отримають перерахунки

Із 1 квітня 2018 змінився порядок перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють. Яким чином проведені перерахунки та чи потрібно звертатися з заявами до органів Пенсійного фонду України для проведення перерахунку, роз’яснює начальник Черкаського відділу обслуговування громадян №1 головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Тетяна Хилик:

− Раніше кожні два роки, відповідно до частини 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсіонери звертались до управлінь Фонду із заявою про перерахунок. Тепер органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводитимуть перерахунок пенсій тим, хто на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набув право на перерахунок. Ці зміни затверджені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсії» від 03.10.2017.

№ 2148 − VI. Із 1 квітня цього року 25 825 Черкаським пенсіонерам, а це 30 % загальної кількості пенсіонерів (86 407), які отримують пенсії за інвалідністю та за віком і станом на 1 березня 2018 року набули право на перерахунок пенсії, тобто працюють і мають не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку пенсії) проведено відповідний перерахунок. А також, тим особам, які мають після призначення (перерахунку) пенсії менше 24 місяців страхового стажу, а з часу попереднього звернення за призначенням чи перерахунком пенсії минуло не менш як два роки. 6 619 особам, розмір яких встановлено на рівні прожиткового мінімуму розмір пенсійної виплати не змінився. Розмір підвищення у кожного пенсіонера визначено в індивідуальному порядку. Середній розмір підвищення становить 56,80 грн. Додаткові витрати на виплату пенсії становлять понад 1 млн грн на місяць. Перераховані розміри пенсій пенсіонери отримають уже в квітні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x