Рятувальники у Городищі закликають не палити бур\’ян

Рятувальники у Городищі закликають не палити бур\’ян

Як правило, навесні, разом зі зростанням температури повітря спостерігається також і підвищення показника кількості пожеж у природних екосистемах. Громадяни почали відвідувати ліси та спалювати сміття на присадибних ділянках, тим самим провокуючи виникнення загорянь на відкритій території. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Рятувальники вже почали ліквідовувати численні пожежі трави, очерету, хвойної підстилки та сухостою. За добу 5 квітня вогнеборці Черкащини ліквідували дві пожежі сухої трави на загальній площі понад 5 гектар.

Рятувальники у Городищі закликають не палити бур'ян

З метою запобігання виникненню пожеж внаслідок спалювання сміття та сухої трави, 6 квітня співробітники Городищенського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області вирушили у профілактичний рейд містом.
Інспекторський склад районного сектору ДСНС, спілкуючись з місцевими жителями, наголосили, що за умов вітряної погоди категорично забороняється спалювання сухої трави та сміття. Під час профілактичного рейду окрему увагу фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій звернули на період свят. Рятувальники закликали громадян під час відвідування лісів та парків суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах.
«Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь у лісовій зоні, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам\’ятайте, що спалювання сухостою також може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню», – зауважують співробітники ДСНС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x