У Дніпрі біля Черкас виявили браконьєрські сітки та порушників рибальства

У Дніпрі біля Черкас виявили браконьєрські сітки та порушників рибальства

Співробітниками водної патрульної служби поліції в ході проведення операції щодо недопущення та припинення незаконного вилову риби під час нересту, були затримані мешканці села Мошни, які знаходились в гумовому човні та за допомогою сіток здійснили незаконний вилов риби – плотва (258 шт.) чим завдали шкоди на понад 22 тисячі гривень. Даний факт зареєстрований слідчо-оперативною групою Черкаського відділу поліції. Про це «Нова Доба» дізналася в Патрульній поліції Черкаської області.

Також під час патрулювання на воді поліцейські виявляють та вилучають браконьєрські сітки. Зараз матеріали передані до Державної екологічної інспекції для прийняття рішення в рамках чинного законодавства.

Нерест – період коли рибальське щастя можна спробувати лише з однією вудочкою і тільки на спеціально відведених ділянках водойм.

З 1 квітня до 10 червня заборонено будь-яке рибальство і вилов раків у басейні річки Дніпро.

Господарникам варто взяти до уваги, що упродовж нерестового періоду заборонено проводити у рибогосподарських водних об’єктах та у прибережних захисних смугах будь-яку діяльність.

Також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x