Перебіг робіт зі створення нацпарків на Черкащині обговорили в ОДА

Перебіг робіт зі створення нацпарків на Черкащині обговорили в ОДА

Мова про НПП «Середньодніпровський» та НПП «Холодний Яр». Теперішні результати роботи обговорили на нараді за участі першого заступника голови ОДА Віталія Коваля, начальниці обласного управління екології Олени Звягінцевої, її заступниці Людмили Довгої, представників профільних структур та науковців. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Так, на сьогодні шляхом проведення низки нарад, громадських обгово«Нова Доба»рень та консультацій вдалося розробити картографічний макет проектованого парку «Холодний Яр». Він охоплює територію на понад 5,4 тис. га. Це, зокрема, й землі за межами населених пунктів, не наданих у власність і користування, на території Чигиринського і Кам’янського районів. Отримані й відповідні погодження.

Стосовно проектованого природного парку «Середньодніпровський», що охоплює«Нова Доба» межі Канівського, Золотоніського та Черкаського районів, робота триває. Водночас фахівці нині активно працюють над розробкою картографічних матеріалів. Попередньо ж в ОДА затвердили склад робочої групи зі створення парку, а також План відповідних заходів.

– Створення нацпарків, нагадаю, входить до переліку заходів обласної програми охорони довкілля на 2016–2020 роки, – говорить Віталій Коваль. – На сьогодні маємо макет проектованого парку «Холодний Яр», який вдалось напрацювати шляхом проведення низки нарад, громадських слухань. Важливо, що при цьому враховувались пропозиції та думки як науковців та екологів, так і самих жителів прилеглих територій. Усі необхідні матеріали передані до Міністерства екології. Над створенням же Середньодніпровського парку продовжуємо працювати. Нині збираємо відповідні матеріали, необхідні для повноцінної картографії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x